Concert Masonic CRĂCIUN PENTRU TOŢI

marți, 21 decembrie 2010

Or.'. Bucureşti, România. Palatul Ateneului Român a găzduit un concert masonic de excepţie, de factură internaţională, pe 19 decembrie 2010 în capitala României, Bucureşti. Tema aleasă anul acesta a fost Tangoul, parte a patrimoniului imaterial al UNESCO.

Timp de aproape trei ore, invitaţii au putut urmări un regal internaţional de muzică şi dans, spectacolul fiind prezentat de Ion Caramitru, fost ministru al culturii. În sala mare a palatului au fost prezenţi membri din aproape toate Marile Loji şi Riturile masonice din România, alături de reprezentanţi ai instituţiilor naţionale (foşti miniştri, deputaţi etc) şi de membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti. Evenimentul a fost realizat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii din România şi va fi difuzat de Televiziunea Naţională.

Fundaţia Supremului Consiliu pentru România a acordat trei premii de excepţie unor tineri talentaţi, promovând astfel valoarea, o componentă esenţială a Ordinului Masonic. Aşa cum a fost menţionat în discursul Directoarei fundaţiei, aceasta are la bază principiile Francmasoneriei Universale. Din străinătate au sosit mesaje de felicitare pentru acest eveniment cultural, social şi filantropic în care valoarea a jucat rolul central.

Preşedintele Fundaţiei a înmânat personal primul cadou, unui tânăr violonist care a impresionat publicul prin piesa cântată. O altă iniţiativă a fundaţiei a fost aceea de a scoate din orfelinate o serie de copii. Marea Lojă Feminină a României şi Fundaţia Acvatot au contribuit şi ele prin donaţii.


Pe acordurile lui Astor Piazzola, perechile de dansatori au impresionat publicul prin eleganţă. Ultima piesă (Liber Tango) a ridicat sala în picioare, iar dansatorii au dansat din nou în ropotul de aplauze al spectatorilor.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica