Nadim Mansour instalat Mare Maestru al Israelului

vineri, 28 ianuarie 2011

Or.'. Tel Aviv, Israel. Ca o dovadă în plus a democraţiei, toleranţei şi umanităţii care există în Israel, vă comunic faptul că în ziua de 25 ianuarie a fost instalat în calitatea de Serenisim Mare Maestru al Marii Loji a Statului Israel, Prea Respectabilul Frate Nadim Mansour, arab creştin, rezident al satului G´edida, din vecinătatea oraşului Sfântul Ioan de Accre, în Galilea Occidentală, informează PRMM Israel Hernandez Arriaga.



Marea Lojă din Goias ajută sinistraţii din Rio de Janeiro

joi, 27 ianuarie 2011


Or.'. Goiânia, Brazilia. Campania a fost lansată pe 14 ianuarie pentru a ajuta sinistraţii din statul Rio de Janeiro. GLEG este doar una din Marile Loji care se înscrie în ajutorarea celor care au suferit de pe urma inundaţiilor. Marele Maestru Ruy Rocha a declarat faptul că: "Suntem foarte satisfăcuţi şi motivaţi de spiritul fratern al comunităţii noastre masonice care a răspuns cu promptitudine apelului nostru".

Astăzi au avut loc ultimele conferinţe de la Istanbul

miercuri, 26 ianuarie 2011

Or.'. Istanbul, Turcia. Astăzi au avut loc ultimele două conferinţe organizate de Departamentul de Stat al S.U.A. în colaborare cu KAGIDER în Istanbul. Prima conferinţă a început la ora 9:30 şi a vizat importanţa femeilor în dezvoltarea socială şi politică într-un stat. Intervenţia APMR a vizat femeile care au fost alese preşedinte în ţările lor (Cum explicaţi faptul că ţări precum Argentina, Chile, Brazilia etc au ca preşedinte o femeie şi nu un bărbat? Are legătură cu educaţia socială? Ce putem învăţa de la aceste ţări?).

Cele trei invitate au menţionat faptul că foarte multe femei din America Latină ocupă funcţii de conducere, dar că acest lucru nu modifică statutul femeilor în societate.

Ultima conferinţă (Leadership în compania, comunitatea şi regiunea ta) a început la ora 11:00 şi durat până la ora 12:30. Printre invitaţi s-au aflat: Lorraine Hariton (Reprezentant Special pentru Afaceri şi Comerţ al Departamentului de Stat din S.U.A.), Rena Safaraliyeva şi Jeffry Avina (Microsoft).


Secretarul General al Agenţiei de Presă Masonică a pus problema parteneriatelor strategice

marți, 25 ianuarie 2011

Or.'. Istanbul, Turcia. Hotelul Hyatt Istanbul a găzduit şi ultima conferinţă de astăzi a Departamentului de Stat. Conferinţa (Parteneriatele strategice şi rolul asociaţiilor) a avut ca moderator pe doamna Shelly Porges. Printre invitaţii s-au fost: Araksya Melkonyan (IAB Armenia) şi Aynur Bektas (Women Entrepreneurs Group - Uniunea Camerelor de Comerţ din Turcia).

Doamna Araksya Melkonyan a vorbit despre ascensiunea sa profesională, declarând faptul că "femeile nu sunt diferite de bărbaţi atunci când vine vorba de idei sau de administrarea afacerilor". De asemenea, a subliniat faptul că "un club exclusiv de femei nu este o soluţie".

Doamna Aynur Bektas a menţionat faptul că peste un milion de oameni de afaceri din Turcia sunt bărbaţi şi că doar câteva sunt femei. De asemenea, a evidenţiat şi faptul că din 35 de milioane de femei din Turcia, doar 6 milioane reprezintă forţa de muncă feminină din ţară.

Secretarul General al APMR a întrebat: Parteneriatele strategice reprezintă baza oricărui tip de dezvoltare (social, economic, politic etc.). KAGIDER sau Women Entrepreneurs Group au încercat să extindă infrastructura lor peste în afara Turciei prin parteneriate cu alte asociaţii sau organizaţii de alt fel precum agenţii guvernamentale, ONG-uri naţionale etc., cu scopul de a construi o reţea menită a îmbunătăţi nivelul de informare a femeilor din diferitele ţări?

La această întrebare răspunsul a venit din partea Preşedintelui KAGIDER (doamna Dilek Bil). Aceasta a menţionat faptul că există legăcuturi şi cu alte organizaţii şi asociaţii din Europa, Orientul Mijlociu, dar şi cu Naţiunile Unite. De asemenea a menţionat faptul că KAGIDER are un sediu la Bruxelles şi că cel mai mare proiect realiyat în exterior este cel din candrul uniunii Europene: "Am ales trei ţări din Uniunea Europeană care nu doresc aderarea Turciei la U.E. (Franţa, Austria şi Germania) şi am făcut vizite oficiale la diferite organizaţii, prezentând femeile de afaceri din Turcia şi statutul acestora în ţară".

Agenţia de Presă Masonică din România a lansat o întrebare (Un parteneriat strategic între stat şi asociaţii ar putea fi o lege specială cu privire la educaţia femeilor, având ca scop acordarea de mai multă putere acestora. Credeţi că o astfel de iniţiativă poate fi aplicată în Turcia?), iar reprezentanta Departamentului Stat a afirmat faptul că la prânz (cu doar câteva ore înainte de conferinţă) a avut o discuţie cu un grup de persoane interesate în a realiza exact acest tip de proiect şi că se lucrează la o astfel de politică.


APMR continuă participarea la conferinţele de la Istanbul


Or.'. Istanbul, Turcia. Astăzi a avut loc la Hotelul Hyatt din Istanbul a doua conferinţă organizată de Departamentul de Stat din S.U.A., pe tema Femeile care determină creşterea economică: reuşite, promovocări, oportunităţi.

Conferinţa a început la ora 9:15. Domana Sirin Payzin a fost moderatorul conferinţei, iar invitaţii au fost: Vera Kobalia (Ministrul Economiei şi Dezvoltării Durabile din Georgia), Catharina Kakansson Boman (Secretar de Stat în cadrul Ministerului Întreprinderilor şi Energiei din Suedia), Beth Brooke (Ernst & Young) şi Tayfun Bayazit (Preşedintele Yapi Kredy din Turcia).
Doamna ministru Kobalia a vorbit, printre altele, despre faptul că este important să onbservăm că femeile pot ajuta la susţinerea economiei unei ţări, aşa cum se întâmplă în Georgia, dar cu condiţia ca femeile să aibe aceleaşi drepturi cu bărbaţii.


Secretarul de Stat din Suedia a spus că 15% din femeile din Suedia lucrează în sectorul de educaţie, sănătate, etc. Trebuie să amintim faptul că femeile din zona scandinavă au un important rol în dezvoltarea politică, socială şi economică din acea regiune. De asemenea, doamna Boman a menţionat şi faptul că guvernul suedez ajută femeile în domeniul de afaceri. Tot domnia sa a declarat şi faptul că: "Am făcut o reţea de femei de afaceri ambasador (800 de femei) în Suedia, care poate modela tinnerele fete". Reţea prezentată de Secretarul de Stat este astăzi implementată la nivelul Uniunii Europene.

Beth Brooke de la Ernst & Young (una din cele mai puternice femei din lume - conform topului realizat la New York) a declarat faptul că "o parte a rezolvării problemelor globale stă în oferirea de mai multă putere femeilor". O altă remarcă foarte importantă a doamnei Brooke a fost aceea că "Femeile vor fi principala forţă de muncă în următorii 20 de ani", accentuând faptul că "până în 2030 femeile vor intra în economia globală ca lideri şi femei de afaceri".

Ultima intervenţie a fost a domnului Tayfun Bayazit, care a subliniat şi el faptul că este important să conferim mai multă încredere femeilor în posturile de conducere şi în afaceri.


Agenţia de Presă Masonică din România a participat la o nouă conferinţă a Departamentului de Stat din S.U.A.

luni, 24 ianuarie 2011


Or.'. Istanbul, Turcia. În cursul zilei de azi, Agenţia de Presă Masonică din România a participat la o nouă conferinţă internaţională a Departamentului de Stat din S.U.A., eveniment organizat la Istanbul, Turcia. În cadrul asistenţei a putut fi observată şi prezenţa Consulatului american de la Beijing.


Cele două invitate au fost doamna Dilek BIL (Preşedinte KAGIDER - Asociaţia Femeilor de Afaceri din Turcia) şi doamna Ambasador Melanne VERVEER (Ministru Plenipotenţiar al Secretarului Departamentului de Stat din S.U.A. pentru Problemele Globale ale Femeilor).

În cadrul conferinţei (Femeile ca forţă economică) cele două invitate au vorbit despre rolul activ al femeilor în viaţa politică, socială şi economică a unei ţări, menţionând că dacă acest lucru este făcut într-un cadru organizat atunci femeile pot reprezenta un pilon de bază al economiei unei ţări. De asemenea, Melanne VERVEER a spus şi că această conferinţă se bazează pe afacerile mici şi medii (nu pe cele mai şi pe micro afaceri).


În cadrul intervenţiilor (un număr de aproximativ şase întrebări), APMR a lansat două întrebări către Ambasadorul american şi către Preşedintele KAGIDER.

La prima întrebare (De la ultima conferinţă a CIPE - Femeile: Forţa economică emergentă - cum a evoluat statusul politic, social şi economic al femeilor în lume? Oficial la nivel global şi în mod particular în Europa de Est.) au răspuns ambele invitate. "Este o piatră de temelie şi un început puternic. Aceste evenimente le oferă femeilor să aibe posibilitatea de a primi informaţii, sfaturi şi de a realiza o reţea, una în creştere", a declarat Ambasadorul american. Dilek BIL a completat, spunând că "Va fi un program care va continua. Este foarte important networking-ul. Trebuie să realizăm aceste lucruri împreună cu bărbaţii".

La a doua întrebare (KAGIDER plănuieşte să extindă know-how-ul său şi în alte regiuni sau ţări?) a răspuns Dilek BIL: "Avem o singură reprezentanţă la Bruxelles pentru că suntem implicate în procesul Uniunii Europene, dar lucrăm deschis şi, dacă aveţi un proiect ne puteţi contacta şi putem dezvolta ceva comun".

François Stifani joacă ultima carte: Marea Lojă Naţională Regulară a Principatului Monaco


Or.'. Monte Carlo, Monaco. În urmă cu câteva luni de zile, APMR informa asupra apariţiei GLNRPM (Marea Lojă Naţională Regulară a Principatului Monaco), o iniţiativă a Marelui Maestru al GLNF, Fratele François Stifani.

Peste câteva zile va avea loc Ceremonia de Consacrare a GLNRPM la Monte Carlo, în prezenţa autorităţilor GLNF. Problema a aprins spiritele în Franţa dar şi în străinătate, în condiţiile în care Foarte puţini membri GLNF ştiau de acţiunile lui Stifani. Marele Cancelar pentru Afaceri Externe, cunoscutul Frate Tardivat şi-a prezentat demisia ca urmare a scrisorii venite de la Londra (UGLE), iar Consiliul de Administraţie al GLNF şi-a prezentat şi el recent demisia. Marea Lojă Naţională a Franţei se află în colaps şi, aşa cum titra Masonic Times: Grande Loge Nationale Française is on the verge of exploding.

Există riscul retragerii recunoaşterii oferite de UGLE Marii Loji Naţionale Franceze şi graţie faptului că timp de ani de zile GLNF a fost condusă de interese profane, următorul convent a fost convocat prin lege, de Tribunalul din Paris, o altă instituţie profană.

GLNRPM se naşte în scandal şi controverse şi, şi mai mult, începe cu greşeli. Prima a fost sesizată de toţi Fraţii care au primit invitaţia. Cancelaria pentru Afaceri Externe a (CAEx) APMR a observat în invitaţie aceeaşi eroare în exprimare. În antet se scrie astfel: În Marele Arhitect al Universului (în loc de "În Gloria Marelui Arhitect al Universului").

Evenimentul va avea loc peste numai câteva zile în unul din cele mai luxoase locuri din Monaco: Salle des Etoiles. Demnitarii care vor consacra Marea Lojă monegască vor sosi de la Londra (UGLE), Berlin (Marile Loji Unite ale Germaniei) şi Paris (Marea Lojă Naţională Franceză). Ceremonia va începe la ora 8:30, iar seara (la ora 21:00) va avea loc o cină de gală.

Presa franceză anunţă sfârşitul dictaturii lui Stifani. Trebuie menţionat faptul că Stifani a dorit anul trecut să-l iniţieze pe Principele Albert al II-lea de Monaco şi să-l numească Mare Maestru al GLNRPM. Reuniunea de la Monaco nu va fi importantă pentru instalarea GLNRPM, ci pentru rezolvarea problemei GLNF.

GLNRPM este compusă din trei Loji conduse de: Jean-Pierre Pastor (Consulul Principatului Monaco la Havana), Claude Boisson (ex Vicepreşedinte al Parlamentului din Monaco) şi Franck Nicolas (fost partener de bob al Prinţului Albert). Jean-Pierre Pastor va fi numit Mare Maestru, Claude Boisson va fi numit Mare Maestru Adjunct, iar Franck Nicolas va fi numit Mare Secretar.


Nouă Mari Loji din Franţa fac front comun pentru refacerea imaginii Francmasoneriei franceze

joi, 20 ianuarie 2011

Or.'. Paris, Franţa. În cursul zilei de 19 ianuarie 2011, nouă Mari Loji franceze au realizat o conferinţă publică cu scopul de a reface imaginea Francmasoneriei din Franţa. Agence France Press a titrat: Front commun de neuf obédiences pour redorer l'image de la franc-maçonnerie, iar ziarul francez La Croix a preluat ştirea.

În introducere, reprezentantul de la Loge Nationale Française a spus: " (...) Fraţii şi Surorile doresc să vorbească în comun". Reprezentanţii Obedienţelor au vorbit despre valorile comune şi despre un proiect pentru societate.

Guy Arcizet (Mare Maestru - Marele Orient al Franţei) a declarat, ironic, faptul că "(...) proiectul nostru se opune celui de la GLNF", făcând referire la faptul că Marele Maestru al GLNF este contestat pentru metodele sale şi pentru comportamentul inadecvat. "El utilizează obedienţa şi resursele acesteia pentru propria glorie", a mai adăugat Arcizet.

La eveniment au participat: Marele Orient al Franţei, Marea Lojă a Franţei, Marea Lojă Feminină a Franţei, Droit Human (din Franţa), Marea Lojă Tradiţională şi Simbolică Opéra, Marea Lojă Feminină de Memphis-Misraim, Loge Nationale Française, Marea Lojă Mixtă Universală şi Marea Lojă Mixtă din Franţa.



Agenţia de Presă Masonică din România denunţă publicarea scrisorii UGLE către GLNF

luni, 17 ianuarie 2011

Or.'. Bucureşti, România. CAEx (Cancelaria pentru Afaceri Externe) a APMR a fost informată asupra publicării abuzive a scrisorii Marii Loji Unite a Angliei către Marea Lojă Naţională Franceză pe mai multe site-uri web. Agenţia de Presă Masonică din România condamnă intervenţiile de acest gen în chestiuni delicate ce ţin exclusiv de integritatea şi unitatea internă a unei Mari Loji. Corespondenţa respectivă este particulară şi oficială, nefiind destinată publicării.


Revoluţia din Tunisia aduce speranţa Luminii Masonice

duminică, 16 ianuarie 2011


Or.'. Tunis, Tunisia. După eliberarea Tunisiei de sub jugul dictatorial, există speranţa libertăţii de exprimare şi de asociere. Astfel, Masoneria tunisiană se poate naşte într-un climt democratic, întărind puterea Masoneriei Africane şi oferind speranţa luminii masonice în Africa de Nord. Trebuie menţionat faptul că în Africa de Nord există Mari Loji doar în Maroc.

Agenţia de Presă Masonică din România la Istanbul


Or.'. Washington, Statele Unite ale Americii. În cursul acestei seri Secretarul General al APMR va anunţa participarea Agenţiei de Presă Masonică din România la o nouă activitate a Departamentului de Stat al S.U.A. la Istanbul. Evenimentul va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie.


Vizita oficială la Washington a Secretarului General al APMR a luat sfârşit


Or.'. Bucureşti, România. Astăzi a luat sfârşit vizita oficială la Washington a Secretarului General al APMR. Timp de aproape o săptămână Frăţia Sa a vizitat Orientele Washington, New York şi Alexandria. În cursul acestei seri delegaţia se va întoarce în ţară.

Masoneria braziliană vine în ajutorul sinistraţilor din Rio de Janeiro


Or.'. Rio de Janeiro, Brazilia. Masoneria din Brazilia se alătură autorităţilor federale şi autorităţilor statale din Rio de Janeiro pentru a veni în ajutorul sinistraţilor din regiunea Serrana. Inundaţiile au devastat regiunea din sud-estul Braziliei lăsând în urmă pagube materiale şi morţi.

Marele Orient al Braziliei şi Marile Oriente Statale din Sao Paulo, Rio de Janeiro, Mato Grosso do Sul, Pernambuco şi Goias (jurisdicţionate GOB) au început o vastă campanie de susţinere a statului. Marele Templu din Rio de Janeiro (Palatul Masonic Lavradio) a devenit centru de colectare a donaţiilor şi cartier general pentru autorităţile masonice implicate în operaţiuni.

Deja au fost trimise câteva camioane cu ajutoare din partea Masonilor brazilieni. Marii Maeştri au făcut apel la toţi Fraţii şi la Lojile din jurisdicţia lor pentru a lua partea la această campanie. Fosta capitală imperială a Braziliei a fost şi ea afectată.


APMR a participat la video-conferinţa internaţională de la Washington

vineri, 14 ianuarie 2011

Or.'. Washington, Statele Unite ale Americii. APMR a participat la video-conferinţa internaţională organizată de Departamentul de Stat al S.U.A. la Washington astăzi, începând cu ora 15:00 (ora României). Conferinţa intitulată: "Sărăcia de gen şi accesul la educaţie: perspectivele provocărilor interne şi internaţionale". La eveniment au participat Dr. Barbara GAULLT (Director Executiv şi Vicepreşedinte al Institutului pentru Cercetarea Politicilor pentru Femei) şi Dr. Andrea BRETONE (Director al humantraffiking.org şi Profesor Asistent la Universitatea George Washington).


Vizita oficială a Secretarului General APMR în Statele Unite ale Americii

miercuri, 12 ianuarie 2011

Or.'. Washington, Statele Unite ale Americii. Vizita oficială în Statele Unite a Secretarului General al Agenţiei de Presă Masonică din România continuă. În cursul zilei de 10 a avut loc întâlnirea din cadrul Congresului şi Senatului american, fiind urmată de o cină oficială oferită în cinstea Secretarului General. De asemenea, discuţiile purtate pe tema mediului înconjurător, a culturii şi, bineînţeles, a Masoneriei, au avut loc cu uşile închise.

În data de 11 ianuarie a avut loc vizita oficială la Biblioteca Congresului, acolo unde au fost studiate documente istorice relaţionate cu viaţa masonică română şi cu viaţa masonilor români. De asemenea, au avut loc şi câteva întrevederi formale şi informale.


În data de 12 ianuarie Secretarul General se va afla la New York unde va discuta preluarea infrastructurii CIM (Centrul Informativ Masonic) de către APMR.

Vineri, 14 ianuarie 2011, Agenţia de Presă Masonică din România va participa la conferinţa internaţională "Gendered Poverty and Access to Education: Perspectives of Domestic and International Challenges".

În data de 16 ianuarie 2011 se va încheia vizita oficială în Statele Unite ale Americii şi vor începe pregătirile pentru restructurarea PMI Salvează Planeta şi pentru lansarea internaţională a PMI APMR Cultural.


Agenţia de Presă Masonică din România nu se amestecă în afacerile interne ale Marii Loji Naţionale Franceze

marți, 11 ianuarie 2011

Or.'. Bucureşti, România. Comunicatul emis astăzi de Cancelaria pentru Afaceri Externe (CAEx) a APMR menţionează foarte clar neutralitatea Agenţiei de Presă Masonică din România în ceea ce priveşte conflictul intern şi extern al Marii Loji Naţionale Franceze.

În comunicat se arată că: "Secretariatul General al APMR, din motive de securitate şi pentru a respecta dreptul la intimitate în ceea ce priveşte corespondenţa, a decis să nu publice corespondenţele şi circularele interne dintre Marea Lojă Naţională Franceză, Supremul Consiliu pentru Franţa, Marea Lojă Regulară a Belgiei, Marea Lojă Alpina, Marea Lojă Unită a Angliei şi Preşedinţia Franţei".

De asemenea, în acelaşi comunicat emis de CAEx se menţoinează şi faptul că "Secretariatul General salută decizia celor trei Mari Maeştri din Belgia, Elveţia şi Luxemburg, pentru a aplana neînţelegerile emanate din Marea Lojă Naţională Franceză. Pentru respectul particular purtat de APMR Marii Loji Regulare a Belgiei (pentru conduita şi aplicarea principiilor Masoneriei Universale), Secretariatul General consideră că o astfel de acţiune trebuie să stea ca exemplu pentru jurisprudenţa masonică şi pentru diplomaţia masonică".


Marea Lojă Naţională Franceză este la un pas de a exploda

Or.'. Paris, Franţa. Marea Lojă Naţională Franceză este la un pas de a se prăbuşi prin implozie. Se cere capul lui Francois Stifani, Marele Maestru al GLNF, iar Marile Loji vecine încearcă să aplaneze războiul care poate duce la destabilizarea Masoneriei franceză. Marele Maestru a fost trimis în judecată de numeroase ori, iar ultima sentinţă profană cere convocarea unui Convent Extraordinar în care este foarte posibil ca Stifani să fie înlăturat de la putere.

Demnitarii GLNF încep a-şi prezenta demisiile una dupa alta. Justiţia franceză face ordine în Masonerie. Trei Mari Loji au înaintat deja două scrisori comune către Stifani cerându-i să aplaneze conflictul. Ba mai mult, Marea Lojă Unită a Angliei a avut o intervenţie pe lângă Marele Maestru francez exprimându-şi un punct de vedere foarte clar. Pe 4 decembrie 2009, UGLE trimite o scrisoare către Marele Maestru al Franţei, făcând apel la restabilirea ordinii.

Marii Maeştri ai Marilor Loji din Luxemburg, Elveţia şi Belgia (Jean-Michel Mascherpa, Eli Peeters, Paul Geisen) au trimis pe 13 decembrie 2010 prima scrisoare comună lui Stifani.

Ca urmare a acţiunilor lui Stifani, cei trei au trimis ieri o nouă scrisoare. Stifani este atenţionat că răspunsul primit de cei trei nu a venit din partea lui personal, ci a Marelui său Secretar, fiind adresată nu celor trei Mari Maeştri, ci Marilor Secretari din Elveţia, Luxemburg şi Belgia.

În acea scrisoare, cei trei Mari Maeştri spuneau: "(...) explicaţia dumneavoastră cu privire la corespondenţa adresată (n.r. palatului) Elysse ne lasă, în mod particular, perplecşi" (este vorba despre scrisoarea pe care Stifani a trimis-o lui Sarkozy).


Secretarul General al APMR va efectua o vizită de lucru la Washington

duminică, 9 ianuarie 2011


Or.'. Washington, Statele Unite ale Americii. Pregătirile pentru vizita oficială la Washington au fost finalizate în cursul acestei seri, informează comisia binaţională însărciantă cu vizita oficială în Statele Unite ale Americii. Secretarul General al APMR va avea o serie de întrevederi oficiale la Washington, Alexandria şi New York pentru stabili în viitorul apropiat relaţii diplomatice şi de colaborare. Vizita va fi una foarte scurtă şi încărcată, având în vedere agenda Secretarului General.

APMR participă la conferinţa internaţională de la New York: Culture in Diplomacy

vineri, 7 ianuarie 2011


Or.'. New York, Statele Unite ale Americii. Agenţia de Presă Masonică din România, prin intermediul Cancelariei pentru Afaceri Externe participă în acest moment la conferinţa organizată de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii la New York (Culture in Diplomacy: A New Age for Arts & Cultural Relations).

Conferinţa este susţinută de doamna Judith Ann STOCK (Assistent Secretary - Biroul de Educaţie şi Afaceri Culturale pentru Departamentul de Stat al S.U.A.), împreună cu Eugene Downes, Sandra L. Gibson şi Christine St. Pierre. Evenimentul are loc la Hotelul Hilton din New York. Participarea la această conferinţă internaţională a Cancelariei pentru Afaceri Externe a APMR se desfăşoară în cadrul Programului Masonic Internaţional APMR Cultural (programul cultural al Agenţiei de Presă Masonică din România, desfăşurat sub auspiciile Secretariatului General al APMR).


Lovitură de stat în Supremul Consiliu pentru Cuba?

miercuri, 5 ianuarie 2011

Or.'. Havana, Cuba. Supremul Consiliu pentru Cuba a trecut în ultimul timp printr-o perioadă de instabilitate şi o criză de succesiune a Suveranului Mare Comandor. Foarte mulţi Fraţi consideră că Guvernul de la Havan continuă să intervină şi să influenţeze deciziile masonice ale acestei instituţii masonice fondate acum 151 de ani. Se pare că în data de 15 ianuarie 2011 va avea loc o posibilă schimbare a Suveranului Mare Comandor, proces care, mai mult ca sigur, va fi unul contestat şi contestabil.


Marile Loji din Emisfera de Vest au fost ultimele care au intrat în noul an 2011

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Or.'. Washington, Statele Unite ale Americii. După câteva ore de la intrarea Europei în noul an 2011, şi Marile Loji din Canada, Statele Unite şi America Latină au trecut în noul an. La Buenos Aires, Rio de Janeiro, Ciudad de Mexico şi Washington au avut loc impresionante focuri de artificii care au marcat încheierea anului 2010 şi intrarea în 2011.


Marea Lojă Mamă a Lumii a trecut în noul an

Or.'. Londra, Regatul Unit. Cu câteva momente în urmă, Marea Lojă Unită a Angliei, Marea Lojă a Scoţiei şi Marea Lojă a Irlandei au trecut în noul an profan 2011. În Orientul Londra a avut loc un spectaculos foc de artificii ce a marcat trecerea dintre ani. Peste câteva ore Marile Loji America Latină, canada şi statele Unite vor trece în noul an.


Masonii din Ungaria, Germania, Italia şi Franţa spun bun venit noului an

Or.'. Belrin-Paris, Germania-Franţa. Masoneria din Europa Centrală şi de Vest a trecut în nou an 2011. La Berlin, Paris, Roma şi Budapesta au avut loc impresionante focuri de artificii în centrul Orientelor, relatează corespondenţii APMR.


Masonii din România au intrat în noul an profan

Or.'. Bucureşti, România. După ce Marea Lojă din India şi Lojile din Orientul Mijlociu au intrat în noul an, a sosit şi rândul Marii Loji a Rusiei şi a Marilor Loji din România să păşească în 2011 cu încredere.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica