Agenţia de Presă Masonică din România nu se amestecă în afacerile interne ale Marii Loji Naţionale Franceze

marți, 11 ianuarie 2011

Or.'. Bucureşti, România. Comunicatul emis astăzi de Cancelaria pentru Afaceri Externe (CAEx) a APMR menţionează foarte clar neutralitatea Agenţiei de Presă Masonică din România în ceea ce priveşte conflictul intern şi extern al Marii Loji Naţionale Franceze.

În comunicat se arată că: "Secretariatul General al APMR, din motive de securitate şi pentru a respecta dreptul la intimitate în ceea ce priveşte corespondenţa, a decis să nu publice corespondenţele şi circularele interne dintre Marea Lojă Naţională Franceză, Supremul Consiliu pentru Franţa, Marea Lojă Regulară a Belgiei, Marea Lojă Alpina, Marea Lojă Unită a Angliei şi Preşedinţia Franţei".

De asemenea, în acelaşi comunicat emis de CAEx se menţoinează şi faptul că "Secretariatul General salută decizia celor trei Mari Maeştri din Belgia, Elveţia şi Luxemburg, pentru a aplana neînţelegerile emanate din Marea Lojă Naţională Franceză. Pentru respectul particular purtat de APMR Marii Loji Regulare a Belgiei (pentru conduita şi aplicarea principiilor Masoneriei Universale), Secretariatul General consideră că o astfel de acţiune trebuie să stea ca exemplu pentru jurisprudenţa masonică şi pentru diplomaţia masonică".


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica