Licio Gelli provoacă un scandal de proporţii în pragul sărbătorii naţionale a Italiei

duminică, 6 martie 2011


Or.'. Roma, Italia. În pragul sărbătorii naţionale de 150 de ani de unitate în Italia, fostul lider al controversatei Loji Propaganda Due, Contele Licio Gelli, provoacă scandal în Italia, zguduind puţin scena politică şi masonică italiană.


Licio Gelli a declarat faptul că da, el a fost liderul P2, însă Cossiga a condus GLADIO, iar Giulio Andreotti a condus "L'Anello", o organizaţie secretă presupusă a fi "inelul" care reunea celei trei servicii secrete ale Italiei. L'Anello a fost un serviciu secret paralel şi clandestin, fondat în 1944 de Generalul Roatta. Este vorba despre o organizaţie implicată în cazul lui Aldo Moro.

Acelaşi Licio Gelli a făcut o declaraţie ce a provocat consternare: "Dacă aş avea cu 20 de ani mai puţin aş mobiliza poporul, aş bloca căile ferate şi autostrăzile pentru a protesta împotriva cererilor imperative ale Europei".

"Aş reface Loja P2. Chiar dacă mare parte a Planului meu de Renaştere a fost realizat. Mi-ar mai fi trebuit încă patru luni. Doar patru luni. Şi aş fi schimbat sistemul politic fără luptă", a mai adăugat Licio Gelli.

În ceea ce-l priveşte pe Premierul Italiei, Gelli îl consideră a fi un om "slab" care nu foloseşte puterea dată de poporul italian. Pe Gianfranco Fini îl cataloghează ca fiind "un om fără caracter". De asemenea, a adus şi acuzaţii grele la adresa acţiunilor realizate de serviciile secrete italiene.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica