Marea Lojă Metropolitană a Londrei a luat poziţie faţă de GLNF

sâmbătă, 11 iunie 2011


Or.'. Londra, Regatul Unit. Marea Lojă Metropolitană a Londrei a emis un comunicat conform căruia se cere membrilor UGLE să nu participe şi nici să viziteze Lojile afiliate Marii loji Naţionale Franceze (GLNF). Comunicatul este semnat de Marele Secretar Metropolitan, Fratele Stuart Henderson.

De asemenea, se mai arată în comunicat şi faptul că UGLE monitorizează cu atenţie evenimentele ce au legătură cu GLNF şi că va cere, dacă va fi cazul, retragerea recunoaşterii din partea Marii Loji Unite a Angliei.


Trebuie menţionat şi faptul că în cursul zilelor de 8 şi 9 iunie 2011 a fost adusă în atenţia Cancelariei pentru Afaceri Externe a APMR faptul că Stifani a fost prezent la Washington, unde a fost primit ca Mare Maestru al GLNF, alături de Templin, Marele Maestru al Germaniei. Marile Loji Unite ale Germaniei au retras recunoaşterea GLNF. Cu ocazia aceloraşi evenimente de la Washington a fost prezent şi Radu Bălănescu. Printre alte evenimente la care au luat parte, marii Maeştri prezenţi au vizitat şi sediul Organizaţiei Statelor Americane şi au depus o coroană de flori la statuia lui Simon Bolivar.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica