Marea Lojă Simbolică din Paraguay renaşte pe plan internaţional

sâmbătă, 11 iunie 2011

Or.'. Asuncion, Paraguay. GLSP solidifică legăturile cu Marile Loji Regulare în conformitate cu noua politică de relaţii internaţionale. Marea Lojă Simbolică din Paraguay, prin intermediul Preşedintelui Marii Comisii de Relaţii Exterioare, Fratele Raúl Pintos Grassi, a realizat o reuniune în Madrid cu liderul Marii Loji din Spania, Marele Maestru Oscar de Alfonso. Reuniunea a avut loc sâmbătă seara, pe 28 mai în Hotelul Meliá Castilla, locul unde au avut loc festivităţile comemorative ale Bicentenarului Supremului Consiliu pentru Spania.


Vu această ocazie au fost schimbate opinii între cele două Mari Loji membre ale Zonei a VI-a a Confederaţiei Masonice Inter-americane şi planuri de viitor în cadrul Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare. De asemenea, reprezentanţii celor două Obedienţe au discutat şi despre situaţia Masoneriei din Europa şi din Americi. Marele Maestru al Spaniei a fost foarte interesat de prezenţa GLSP la Madrid şi, în ciuda tinereţii sale, a arătat dinamismul, tenacitatea, tăria şi maturitatea ce impune exerciţiul unei funcţii atât de importante.


La fel ca şi în spania, Marele Cancelar al Marii Loji Simbolice din Paraguay, Fratele Raúl Pintos Grassi, a vizitat Marea Lojă Regulară din Portugali, unde a avut o întrevedere la Lisabona cu Marele Secretar, Fratele Rui Clemente Lelé.


În cadrul reuniunii s-au discutat diverse subiecte de interes comun pentru ambele Mari Loji. De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost apreciată şi modul în care Marele Maestru al Argentinei a gestionat problemele Zonei a VI-a a CMI.


Prezenţa Secretarului Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare, Fratele Thomas Jackson a încununat reuniunea Masonică a GLSP de vineri 3 iunie 2011. Cu acea ocazie, Fraţii paraguayeni au profitat şi au discutat pe larg despre Masoneria Regulară Universală.

Sâmbătă 4 iunie a fost organizată o cină în cinstea Fratelui Thomas Jackson la reşedinţa Preşedintelui Marii Comisii Juridice, Fratele José Fernández Zacur, eveniment la care au participat diverşi membri ai Marelui Consiliu, precum şi invitaţi speciali.Thomas Jackson a mulţumit pentru primirea făcută.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica