Ronald Ernest Paul: "Nu sunt şi nu am fost Francmason"

sâmbătă, 30 iulie 2011


Washington, Statele Unite ale Americii. De când şi-a anunţat candidatura, republicanul Ron Paul a fost "acuzat" că ar face parte din Ordinul Francmasonic. Pentru a evita oricare alte "acuzaţii", Ron Paul a declarat clar faptul că: "Nu sunt şi nu am fost Francmason"!

Conferinţa Marilor Maeştri din Brazilia

vineri, 29 iulie 2011


Maceio, Brazilia. Astăzi începe Conferinţa Marilor Maeştri din Brazilia. Evenimentul este găzduit de Marea Lojă din Alagoas. Cu această ocazie va avea loc şi ceremonia de instalare a Marelui Maestru din Alagoas. În cadrul conferinţei, Marii Maeştri vor vota aprobarea strategiei noului Secretar General al CMSB, Fratele Vanderlei Valente.

27 iulie a fost decretată Ziua Naţională a Masoneriei din Peru


Lima, Peru. Ziua de 27 iulie a fost decretată de Preşedintele Republicii Peru ca fiind ziua naţională a Masoneriei din Peru. Documentul este semnat de fostul preşediAdăugaţi o imaginente al ţării, Alan Garcia.

Municipalitatea Ica a conferit distincţii membrilor Marii Loji din Peru

Ica, Peru. Pe 26 iunie 2011 Municipalitatea Provincială a oraşului Ica a realizat o sesiune solemnă de conferire a distincţiilor, prezidată de Primarul Adjunct şi cu participarea Marelui Maestru Víctor Augusto Ravines Alfaro şi Marea sa Comisie.


A fost intonat imnul naţional. În continuare reprezentantul Municipalităţii Provinciale a dat citire rezoluţiei Primăriei prin care se conferea titlul de Cetăţean ilustru al oraşului ica Fratelui José Luis Arbulú Gavilano, Maestru Venerabil al Lojii Tolerancia Nr. 18.


În continuare, după citirea documentului prin care Primăria îl numea Oaspete Ilustru pe Marele Maestru Víctor Augusto Ravines Alfaro, Primarul Adjunct a conferit acestuia medalia aferentă.




Criza umanitară din Cornul Africii atrage atenţia Masonilor francezi

joi, 28 iulie 2011


Paris, Franţa. Marele Orient al Franţei şi-a exprimat ieri preocuparea cu privire la criza umanitară din Cornul Africii. GOdF a făcut apel la comunitatea internaţională şi la Uniunea Europeană să treacă de la declaraţii la fapte şi să ajute somalezii, kenienii, etiopienii şi djibutienii afectaţi de criza umanitară fără precedent.

Confederaţia Marilor Loji Feminine Regulare din Mexic.

Saltillo, Mexic. În perioada 22-24 iunie 2011 a avut loc reuniunea Confederaţiei Marilor Loji Feminine Regulare din Mexic. Al XVII-lea Congres Masonic Naţional Feminin a avut loc în Coahuila. Peste 100 de femei (Michoacán, Nayarit, Durango, Sonora, Zacatecas, Puebla, Veracruz, Tabasco, Campeche, Guanajuato, Coahuila etc.) s-au reunit sub conducerea Surorii Ana Laura Vila Martínez, Preşedinte al acestei organizaţii. În cadrul reuniunii masonice feminine au fost analizate problemele de mediu înconjurător, salvarea valorilor şi securitate.


Agenţia de Presă Masonică din România: nicio publicitate asasinatului în masă al lui Breivik

marți, 26 iulie 2011

Bucureşti, România. Având în vedere faptul că APMR consideră că orice fel de publicitate cu privire la Anders Behring Breivik va dăuna imaginii Ordinului, Secretariatul General a decis să nu publice ştiri cu privire la cazul său. De asemenea, APMR înţelege importanţa comunicatelor oficiale ale Marilor Maeştri europeni şi de aceea a furnizat Masonic Times toate informaţiile necesare, după cum se poate observa mai jos:




Agenţia de Presă Masonică din România întristată de atacurile din Oslo


Comunicat oficial al Secretarului General al APMR


Sub şocul şi tristeţea produsă de atacurile cu bombă din Oslo, Agenţia de Presă Masonică din România se uneşte întru durere şi stă umăr la umăr alături de poporul norvegian şi de Fraţii din Norvegia şi din întreaga lume.

Nu putem să vorbim în niciun fel de apartenenţa lui Breivik la Ordinul Masonic. Nu există Francmason pe lumea aceasta care să facă aşa ceva. Dl. Breivik este doar un accident în istoria recentă a Ordinului Masonic Universal, iar Ordinul nu va uita aceasta. Exemplul rău al Dlui. Breivik va rămâne în memoria vie a Ordinului nostru ca un comportament negativ, distructiv şi rasist al unui om extremist.

Ordinul Masonic ar trebuie să ia în calcul posibilitatea analizării de două ori a vieţii unui posibil viitor membru. Prin aceasta doresc a sublinia importanţa unui raport medical bazat pe analize psihiatrice.


Expoziţie Masonică la Londra

Londra, Regatul Unit. Luna aceasta, cu ocazia sărbătoririi independenţei americane, Marea Lojă Unită a Angliei (UGLE), prin intermediul Muzeului şi Bibliotecii Masonice, a realizat o expoziţie intitulată "Masonul Patriot: Francmasoneria în Societatea Americană".


Colecţia prezentată a evidenţiat rolul Francmasoneriei în societatea americană începând din secolul al 18-lea şi până în prezent. Artefactele expuse provin de la mai multe muze masonice, în special de la cele din Statele Unite ale Americii. Expoziţia a fost deschisă pe 4 iulie şi se va închide pe 22 decembrie 2011.


Expoziţie masonică la Muzeul Naţional al Patrimoniului

luni, 25 iulie 2011

Lexington, Statele Unite ale Americii. Muzeul Naţional al Patrimoniului organizează în perioada 4 iunie 2011 - 10 martie 2012 o expoziţie masonică cu privire la vestimentaţia masonilor din XVIII şi XIX. Colecţia cuprinde câteva secţiuni speciale, cum ar fi: contemporan, militar, oriental şi teatru. Moda vestimentaţiei masonice este prezentată într-o manieră inedită.


Reuniunea Naţională a coordonatorilor Programului "Masoneria împotriva drogurilor"

Brasilia, Brazilia. Marele Maestro al Marelui Orient din Goias a fost însărcinat de Marele Maestru General al GOB să planifice Reuniunea Naţională a coordonatorilor Programului "Masoneria împotriva drogurilor". Evenimentul va avea loc în luna octombrie a acestui an.


Integrare Masonică Regională

Encarnación, Paraguay. În august 2010 va avea loc a V-a Reuniune Regională a Lojilor de la Frontiera Conosur. Acest eveniment este un for de discuţie şi un instrument de relaţionare şi integrare a Lojilor de frontieră. La eveniment vor participa: Marele Orient din Brazilia (GOB), Marele Orient din Rio Grande do Sul (GORGS), Marea Lojă din Rio Grande do Sul, Marea Lojă a Argentinei şi Marea Lojă Simbolică din Paraguay (organizator al evenimentului).


"Integrare Masonică regională - Un Pod pentru Integrarea Popoarelor" este motto-ul din acest an. De asemenea, este prevăzută şi prezentarea proiectelor de creare a Centrului de Înalte Studii de Integrare (Centrul de Studii Masonice al Conosur).


Servicii medicale pentru Marea Lojă Simbolică din Paraguay

Asuncion, Paraguay. Pe 1 iulie 2010 a fost semnat un Acord de Prestare de Servicii Medicale Fraţilor din Marea Lojă Simbolică din Paraguay. Planul DELTA, cum este numit proiectul, este destinat Fraţilor Masoni, având la bază modelul deja existent şi practicat cu succes în Brazilia, Statele Unite, Canada, Regatul Unit etc.


A 20-a ediţie a Caminhada Ecológica în Goias, Brazilia

sâmbătă, 23 iulie 2011


Goiânia, Brazilia. A 20-a ediţie a Caminhada Ecológica a fost lansată în data de 18 iulie 2011 la Palatul Smaraldelor, acolo unde Marele Maestru Ruy Rocha a reprezentat Marea Lojă din Goias.


"Acest eveniment este emblematic în sensul necesităţii conservării biodiversităţii din Cerrado şi a resurselor de apă. Atleţii noştri oferă o importantă contribuţie mediului înconjurător şi, prin urmare, generaţiilor viitoare", a declarat Marele Maestru Ruy Rocha.

Deputatul Federal João Campos a vizitat Marele orient din Goias


Goiânia, Brazilia. Deputatul Federal João Campos a fost primit de Marele Maestru Barbosa Nunes şi de Secretarii GOEG. Vizita a durat o oră şi cei doi au discutat despre problematica "uniunii persoanelor de acelaşi sex".

Reuniunea celor Trei Californii

vineri, 22 iulie 2011

San José del Cabo, Mexic. Marile Loji din Mexic (Baja California şi Baja California Sur) şi Statele Unite ale Americii (California) s-au reunit anul acesta în cadrul reuniunii masonice regionale. Evenimentul a avut loc în zilele de 14, 15 şi 16 iulie 2011. Deschiderea oficială a avut loc pe 15 iulie la ora locală 10:30, în Casa de Cultură Prof. Alfredo Green González.


Marea Lojă Unită a Angliei (UGLE) suspendă temporar relaţiile cu GLNF

joi, 21 iulie 2011

Londra, Regatul Unit. Marea Lojă Unită a Angliei a restras (temporar) recunoaşterea Marii Loji Naţionale Franceze. De asemenea, Marea Lojă din Irlanda şi Marea Lojă din Scoţia au decis să retragă recunoaşterea acordată GLNF.


Camera de Comerţ Inter-americană "3 Puncte"

miercuri, 20 iulie 2011


Asunción, Paraguay. A II-a Rundă de Afaceri "3 Puncte" de Integrare şi Dezvoltare care a avut loc în zilele de 14, 15 şi 16 iulie, a fost un adevărat succes. Ca şi în prima ediţie care a avut loc anul trecut în Santa Cruyz de la Sierra, Bolivia, şi această ediţie a fost fructuoasă pentru cei peste 100 de Fraţi din Argentina, Bolivia, Brazilia, Uruguay şi Paraguay. Evenimentul a început în seara zilei de 14 iulie, cu un cocktail oferit delegaţiilor participante în cadrul Yacht & Golf Club Paraguayo.

Vineri dimineaţă au început dizertaţiile domnilor Guillermo Alcaraz (Ex Vice Ministru de Comerţ) şi Hugo Sánchez (membru al Asociaţiei Rurale din Paraguay). Ulterior a început Runda de Afaceri care a fost foarte productivă pentru cei peste 100 de Fraţi care au participat. Seara, în Clucul Internaţional de Tenis, a avut loc o cină care a fost animată de muzică populară de care s-au bucurat Fraţii din Argentina, Bolivia, Brazilia, Uruguay şi Paraguay.

Vineri 15 iulie, mai mulţi lideri ai Masoneriei Latino-americane au semnat un important tratat pentru integrarea comercială inter-americană între Fraţii regulari. În cadrul celei de-a II-a Runde de Afaceri "3 Puncte" s-au pus bazele fondării "Camerei de Comerţ Inter-americane 3 Puncte", care va lua viaţă începând din august 2011, cu ocazia celui de-al II-lea Congres Masonic din Bolivia, eveniment care va avea loc în Santa Cruz de la Sierra în zilele de 12, 13 şi 14.

Marea Lojă Simbolică din Paraguay dă curs invitaţiei Marelui Orient din Santa Catarina


Asunción, Paraguay. Marea Comisie de Relaţii Externe a Marii Loji Simbolice din Paraguay ne informează asupra faptului că prin intermediul Fratelui Marcos Patussi Conti, membru al acestei comisii, a dat curs invitaţiei Marelui Orient din Santa Catarina şi a participat la ceremonia de instalare a noului Mare Maestru şi Mare Maestru Adjunct (Alaor Francisco Tissot şi Joao Paulo Sventnickas).

Ceremoni a avut loc în seara zilei de 25 iunie în Centro Sul din Florianopolis. Fratele Patussi a transmis salutul Marelui Maestru Euclides Acevedo şi a oferit cadou Pumnalul lui Bernardino Caballero, un cadou foarte apreciat de Marele Maestru Tissot.

La eveniment au luat parte: Marele Maestru al Marii Loji din Rio Grande do Sul (Gilberto Moreira Mussi), Marele Maestru din 'Trecut din Mexic (Eduardo Retiz Licona), Marele Maestru din Bolivia (Rudy Barbosa Levy), Secretarul Executiv al CMI (Rafael Aragón Guevara), precum şi alţi reprezentanţi ai obedienţelor regulare naţionale şi internaţionale.



Este nevoie urgentă de sânge pentru tatăl Fratelui Julio Vargas

marți, 19 iulie 2011

Asuncion, Paraguay. Marea Lojă Simbolică din Paraguay are nevoie de noi toţi. Tatăl Fratelui Julio Vargas, Venerabilului Lojii Union Paraguaya nr. 30, are nevoie urgentă de sânge.

Numele pacientului: Emiliano Vargas
Diagnostic: Endocrinită Bacteriană infecţioasă
Grupa de sânge: 0(-) sau B(-)
Internat în Spitalul Naţional din Itaugua
Blocul de cardiologie, Salonul E 107
Contact: Julio Vargas, mobil: 0981-182091


Faimosul dirijor Gian Luigi Zampieri deschide anul acesta Stagiunea 2011-2012 a Orchestrei de Cameră Radio din România

sâmbătă, 16 iulie 2011


Bucureşti, România. În luna octombrie a acestui an va avea loc concertul inaugural de deschidere a Stagiunii 2011/2012 a Orchestrei de Cameră Radio din România. Evenimentul va avea loc în Sala Mihail Jora de pe strada Berthelot. Concertul inaugural va fi deschis de reputatul dirijor, şi Fratele nostru, Gian Luigi Zampier, membru al Marelui Orient al Italiei.


PROGRAM

  • Gian Luigi Zampieri - "Non Nobis Domine..." Portretul lui Jacques DeMolay
  • G. F. Haendel - Concertul pentru (2) violoncel şi orchestră
  • Antonio Vivaldi - Concertul pentru (2) violoncel şi orchestră
  • F. Mendelssohn - Simfonia N° 1 op. 11

Mulţumim pentru amabilitate Fratelui Gian Luigi Zampieri


Se lansează Masonic Press Agency of Romania

joi, 14 iulie 2011

Bucureşti, România. Pe 14 iulie 2011, după doi ani de aşteptări, Secretariatul General al APMR a decis lansarea variantei în limba engleză. Începând de astăzi, ştirile masonice vor fi publicate în limba română (limba oficială folosită în documentele APMR), spaniolă şi engleză (limbile oficiale în afacerile externe ale APMR). De asemenea, începând de astăzi se va schimba şi formatul ştirilor, încercându-se a se folosi un limbaj cât mai adecvat înţelegerii profane.

Marele Maestru al Spaniei şi Preşedintele guvernului basc

miercuri, 13 iulie 2011


Or.'. Vitoria, Spania. Pe 5 iulie 2011, Marele Maestru al Spaniei a fost primit de Preşedintele Guvernului Basc, Patxi López. Delegaţia masonică a arătat deschiderea Marii Loji a Spaniei către instituţiile statului. Conventul Marii Loji a Spaniei din 2012 va avea loc în orientul Bilbao.

(foto: www.gle2.org)


Masoneria braziliană vrea schimbarea radicală a sistemului de învăţământ

Or.'. Aracaju, Brazilia. La încheierea celei de-a 40-a Adunări Generale a CMSB a fost emisă o Proclamaţie a Poportului Masonic din Brazilia. Conform acestei declaraţii, Marile Loji membre ale CMSB au declarat următoarele:
  1. Prioritizarea politicilor de educaţie în Brazilia, într-o formă radicală.
  2. Instituţionalizarea politicilor preventive şi educaţionale de combatere a folosirii drogurilor şi acţiuni precise din partea Marilor Loji.
  3. Stabilirea de parteneriate cu Guvernul.
  4. Participarea activa în proiectele de protejare a mediului înconjurător şi a dezvoltării durabile.

Festivalul 2014 al Marii Loji Provinciale a Valenciei


Or.'. Valencia, Spania. Marele Maestru Provincial Barrie Mansell a anunţat în cadrul Conventului Marii Loji Provinciale faptul că anul acesta va avea loc în Comunitatea Valenciană un Festival Provincial. Majoritatea Lojilor, la nivel individual, au realizat un mare efort pentru a colecta fonduri pentru caritate.


Festivalul va avea datele stabilite de început în iulie 2011 şi de final în mai 2014. În timpul acestei perioade toţi membrii din Provincial Valencia, împreună cu familiile şi prietenii lor se vor distra şi vor coopera strângând fonduri pentru operele de binefacere care, cu acest prilej, vor fi destinate Crucii Roşii.

Crucea Roşie a indicat faptul că are nevoie de ambulanţe, cu scopul de a putea presta servicii mai bune Comunităţii Valenciene, şi a declarat faptul că va primi cu bucurie ajutor din partea Frăţiei Masonice. Crucea Roşie este foarte cunoscută în societatea spaniolă şi, colaborând cu această instituţie, va fi o excelentă ocazie de a face publicitate Francmasoneriei.



Marea Lojă a Turciei critică conducerea lui Stifani (GLNF)

vineri, 8 iulie 2011


Or.'. Istanbul, Turcia. De câteva zile circulă în sferele masonice înalte o informaţie conform căreia Marea Lojă a Turciei critică aspru acţiunile lui Stifani. Oficial încă nu se ştie dacă a fost sau nu emis vreun document în acest sens.


Cu toate acestea, Marele Maestru Remzi Sanver (Marea Lojă a Turciei) a lansat o declaraţie conform căreia repudiază modul execabil de conducere al marii Loji Naţionale Franceze, dar fără a menţiona în vreun fel numele Marelui Maestru Stifani. Momentan nu a apărut public niciun document cu privire la această declaraţie dură a Marelui Maestru al Turciei.


Ultima zi a CMSB 40

joi, 7 iulie 2011


Or.'. Aracaju, Brazilia. Programul oficial al Adunării Generale a CMSB pentru ultima zi a început cu Plenara Marilor Maeştri ai Confederaţiei, eveniment realizat în aula Hotelului Radisson. Au fost dezbătute subiecte de caracter social.


În acest moment are loc simultan Plenara şi seminarul Marilor Secretari pentru Afaceri externe şi o conferinţă susţinută de Fratele Wilson Filomeno (Mare Maestru din Trecut al Marii Loji din Santa Catarina). Tema aleasă pentru conferinţă este "Istoria Masoneriei şi a Ritului Scoţian Antic şi Acceptat".

Începând cu ora 20:00 (în Centrul de Convenţii) va avea loc ceremonia oficială de închidere a Adunării Generale şi dineul de gală. Următoarea ediţie a CMSB va avea loc în Rio Branco, capitala statului brazilian Acre.


Guy Arcizet, Marele Maestru al Marelui Orient al Franţei, a vizitat Armenia

miercuri, 6 iulie 2011


Or.'. Erevan, Armenia. Marele Maestru al Marelui Orient al Franţei (cea mai numeroasă Obedienţă Masonică din Europa Continentală), Guy Arcizet, efectuează o vizită oficială în capitala Armeniei, Orientul Erevan. Vizita a început pe 4 iulie şi se va termina astăzi la ora 18:00 cu o conferinţă de presă la Hotelul Golden Palace.


Guy Arcizet a avut o reuniune oficială cu membrii Lojii Les Fils d’Ararat (Lojă fondată în 1999 de GOdF) şi a vizitat Memorialul Genocidului Armenian. Trebuie menţionat şi faptul că în perioada 1-11 iulie, în Erevan are loc o reuniune internaţională a Francmasonilor de origine armeniană şi a Fraţilor din Marea Lojă a Armeniei, singura Mare Lojă de pe teritoriul armean.


Masonii englezi donează peste 5 milioane de lire sterline

marți, 5 iulie 2011


Or.'. Londra, Regatul Unit. Marele Fond de Caritate al Francmasonilor (The Freemasons' Grand Charity) a organizat al 26-lea festival anual la Guildhall în Londra. Cu această ocazie a fost făcut un anunţ oficial confom căruia au fost strânse 5.502.833 de lire sterline pentru donaţii. La eveniment a luat parte şi Pro Marele Maestru Peter Geoffrey Lowndes şi Fraţii Grahame Elliott, Ian Barry Ross şi Rodney Wolverson.

Vanderlei Freitas Valente este noul Secretar General al CMSB


Or.'. Aracaju, Brazilia. Acreanul Vanderlei Freitas Valente a fost ales Secretar General al Confederaţiei Masoneriei Simbolice din Brazilia (CMSB). Alegerea sa a avut loc ieri, în timpul Adunării generale. Fratele Valente a obţinut 18 voturi favorabile alegerii sale. Funcţia pe care o va ocupa este cea mai importantă funcţie masonică din Brazilia. Freitas Valente va fi organizatorul mişcării masonice din Brazilia şi garantul unităţii instituţiei.


Freitas Valente a câştigat în faţa fostului Mare Maestru din Espirito Santo, Fratele Sérgio Gianórdoli, urmând a fi instalat în funcţie în ultima zi a Adunării Generale. "Este una dintre cele mai mari provocări din viaţa mea. Vreau să mulţumesc poporului masonic din Acre pentru contribuţia la acest moment de glorie pentru Statul Acre", a declarat noul Secretar General.


"A trebuit să depăşim multe obstacole. Unul dintre acestea a fost neîncrederea persoanelor care nu credeau în capacitatea noastră de a administra bine lucrurile. Avem deplina certitudine de faptul că suntem pregătiţi pentru a îndeplini această misiune care ne-a fost încredinţată".


Masoneria americană sărbătoreşte 4 iulie

luni, 4 iulie 2011

Or.'. Washington, Statele Unite ale Americii. Marile Loji, Supremele Consilii şi toţi membrii Ordinului Francmasonic din America sărbătoresc Ziua Independenţei, un eveniment eminamente masonic, realizat sub sabia şi cuvântul Fratelui George Washington.


Marea Lojă din Chile doreşte o dezbatere naţională asupra Educaţiei

Or.'. Santiago, Chile. Un eveniment demn de luat în considerare şi în România, a avut loc în Chile. În faţa crizei în care se afundă ţara, Marele Maestru al Marii Loji din Chile se alătură opiniei generale a Masonilor chilieni. În acest sens, Marea Lojă din Chile doreşte convocarea unei dezbateri naţionale cu privire la reforma educaţiei. Marele Maestru Luis Riveros Cornejo a semnat o declaraţie în numele Marii Loji prin care cere constituirea mecanismelor necesare lansării unei dezbateri publice naţionale.


Ceremonia de deschidere a celei de-a XL-a Adunări Generale a CMSB


Or.'. Aracaju, Brazilia. Deschiderea evenimentului a fost făcută de coordonatorul general, Antônio Fontes Freitas, care a povestit participanţilor viaţa politică şi personală a Guvernatorului Marcelo Déda. "El este una din forţele politice şi renovatoare din Sergipe. De asemenea, este şi unul dintre cei mai mari oratori din ţară. Cu a sa conferinţă, vă veţi putea convinge de ceea ce spun", a afirmat acesta.


Ceremonia de deschidere a avut loc pe 2 iulie în Aracaju, unde au participat peste 1.500 de Masoni, 27 de Mari Maeştri. Conform Marelui Maestru din Sergipe, José Valter, obiectivul reuniunii este acela de a discuta problemele interne ale instituţiei masonice, dar şi problemele externe, de interes social. "Sunt prezenţi toţi Marii Maeştri din Brazilia şi câţiva din ţările sud-americane, inclusiv reprezentanţi al Confederaţiei Masonice Inter-americane", a declarat Marele Maestru din Sergipe.


Sergipe va primi peste 1.500 de Masoni din Brazilia şi din câteva ţări din America de Sud

sâmbătă, 2 iulie 2011


Or.'. Aracaju, Brazilia. În perioada 2-7 iulie, Sergipe va primi peste 1.500 de Masoni din Brazilia şi din câteva ţări din America de Sud care vor participa la a XL Adunare Generală Ordinară a Confederaţiei Masoneriei Simbolice din Brazilia. Considerat cel mai mare şi mai important eveniment masonic din Brazilia, reuniunea va avea loc în cadrul Hotelului Radisson.


Programul reuniunii este vast. Cuprinde conferinţe dedicate profanilor, masonilor şi vizite la atracţiile turistice din oraş. Deschiderea solemnă va avea loc în teatrul Tobias Barreto, la ora 20:00. Cocktailul oficial va avea loc în Centrul de Convenţii, imediat după deschiderea oficială.

Participanţii la conferinţă îl vor putea asculta pe Rectorul Universităţii Tiradentes Joubert Uchôa de Mendonça, în a treia zi a reuniunii, începând cu ora 9:00. Guvernatorul Marcelo Déda va susţine şi el o conferinţă în timpul reuniunii anuale a CMSB. Ultima conferinţă va fi susţinută de Marele Maestru din Trecut al Marii Loji din Santa Catarina (ex Secretar General al CMSB), Fratele Wilson Filomeno. Vor avea loc reprezentanţii folclorice, se vor degusta preparate tradiţioanle în cadrul programului cultural, cu scopul de a ilustra varietatea culturală din Sergipe.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica