Fraţii din GLNF din Polinezia reamintesc legitimitatea lor în Polinezia Franceză

marți, 28 februarie 2012

Papeetē, Franţa. Pe 27 februarie 2012 o nouă scrisoare de informare a fost trimisă de liderii celor patru Loji ale GLNF din Polinezia Franceză către Marii Maeştri din America de Nord şi către Marele Maestru UGLE. Pierre FONTAINE, François RIBET, Stéphane BOUTHEON şi Hervé BOITELLE reiterează faptul că prezenţa GLNF în Polinezia Franceză datează din 17 ianuarie 1987, prin fondarea a cinci Loji Masonice. Aceştia informează şi asupra faptului că doar membrii Lojilor Poe Rava şi Te Parau Mo'a au părăsit GLNF pentru a fonda Marea Lojă Regulară din Tahiti şi Arhipelag şi reamintesc faptul că pentru a fonda o Mare Lojă este nevoie de trei Loji Masonice în stare bună de funcţionare.


Printre alte observaţii făcute de Fraţii din Polinezia, aceştia subliniază raportul administrativ dintre Marele Maestru şi Marele Secretariat al GLNF şi Venerabilii Maeştri şi Lojile Masonice din Polinezia.


Aceştia se întreabă dacă două Mari Loji pot ocupa aceeaşi jurisdicţie fiind ambele regulare (APMR reaminteşte faptul că în ţări precum Columbia, Brazilia etc. există mai mult de două Mari Loji Regulare recunoscute de UGLE); ei subliniază din nou faptul că Polinezia Franceză nu este o ţară suverană.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica