Gustavo Raffi | Cine sunt cu adevărat Masonii?

vineri, 23 martie 2012

Roma, Italia. Marele Maestru al Marelui Orient al Italiei a participat ieri la Rai 3 la emisiunea jurnalistului Corrado Augias, "Le Storie". Raffi a răspuns mai multor întrebări cu privire la Masonerie.


Una dintre aceste întrebări a avut legătură cu prezenţa Masonilor catolici din Vatican. Marele Maestru a răspuns: "Eu personal nu cred!", adăugând că "cel ce se ocupă de cetatea lui Dumnezeu, să se ocupe de cetatea lui Dumnezeu şi să nu intervină în viaţa omului".

Raffi a vorbit despre simbolurile de pe bancnota de 1 dolar, despre "Flautul Magic" şi despre faptul că uneori Masoneria a trebuit să funcţioneze ca o societate secretă. Totuşi, subiectul central al discuţiei a fost rolul Masoneriei în unificarea şi independenţa Italiei din secolul al XIX-lea.


Întrebat de una din studentele prezente în studiou, Marele Maestru a răspuns să există Masonerie feminin şi că cea din Marea Lojă Feminină din Anglia are peste 100 de ani. De asemenea, a menţionat că Marele Orient al Italiei are organizaţii paramasonice feminine. În acest sens, Corrado Augias l-a întrebat pe Raffi dacă GOI este precum Biserica Catolică, acesta replicând că "nu".

"O ţară care nu investeşte în şcoală este o ţară moartă", a spus Raffi cu privire la modul în care vede el viitorul învăţământului în calitatea sa de mason şi de Mare Maestru. În timpul programului au fost şi două momente amuzante, Marelui Maestru sunându-i de două ori telefonul a spuscă el nu are niciun secret, că adevăratul secret este că nu există secrete.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica