Există dialog între Biserică şi Masonerie

luni, 23 aprilie 2012

Jales, Brazilia. Un oraş cu mai puţin de 50.000 de locuitori atrage atenţia comunităţii masonice internaţionale. Cu ocazia aniversării a 53 de ani de la fondarea Lojii Coronel Balthazar, al III-lea Episcop de Jales (Dom Luiz Demétrio Valentini) a participat la ceremonia masonică aniversară.


Episcopul a susţinut o conferinţă în care a vorbit despre necesitatea dialogului şi despre faptul că acum există un moment oportun pentru o apropiere între Biserica Catolică şi Masonerie. La cei 71 de ani, Episcopul speră ca în următorii 4 ani să poată avea loc această apropiere între cele două instituţii, dorindu-şi ca această acţiune să se repete la nivelul întregii ţări, începând cu Brazilia.

În cadrul discursului său, Episcopul a amintit faptul că în urmă cu aproximativ 10 ani au existat tratative discrete, corespondentul dintre Masonerie şi conducerea Biserici Catolice din ţară fiind Cardinalul Ivo Lorscheider (ultimul episcop brazilian uns de Papa Paul al VI-lea în cadrul Conciliului al II-lea de la Vatican în 1965) care între timp a decedat. Dom Luiz Demétrio Valentini a participat în 1997 la Sinodul Special din America, unde a fost ales membru al comisiei permanente.

Informaţia a fost primită de Secretariatul General în urmă cu aproximativ două săptămâni şi a fost arhivată din motive interne.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica