Declaraţia de la Basel: Austria, Belgia, Elveţia, Germania şi Luxemburg doresc deschiderea negocierilor cu Marea Lojă a Franţei

luni, 11 iunie 2012


Basel, Elveţia. Conform comunicatului emis de Marile Loji din Austria, Belgia, Germania, Luxemburg şi Elveţia, GLNF nu mai este recunoscută ca fiind o Mare Lojă regulară. De asemenea, în comunicat se mai arată şi faptul că cele cinci Mari Loji sunt dispuse să înceapă negocierile cu Marea Lojă a Franţei pentru a o recunoaşte ca Mare Lojă regulară.



Condiţiile sunt următoarele:

1. Respectarea şi practicarea principiilor fundamentale ale Masoneriei Regulare.
2. Suprimarea ambiguităţilor existente cu privire la legăturile sale cu Obedienţele iregulare (ruperea relaţiilor cu Marile Loji iregulare).
3. Respectarea tradiţiilor şi cutumelor internaţionale cu privire la relaţiile de guvernare dintre o Mare Lojă şi un Suprem Consiliu.


Marile Loji semnatare sunt dispuse să înceapă negocierile şi să ofere consiliere în acest sens Marii Loji a Franţei. Documentul emis ieri, 10 iunie 2012, este semnat de Jean-Michel MASCHERPA, Paul GEISEN, Eli PEETERS, Rudiger TEMPLIN şi Nikolaus SCHWÄRZLER.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica