Ultimă oră: Marc Henry este noul Mare Maestru al Marii Loji a Franţei

duminică, 17 iunie 2012

Paris, Franţa. Conform comunicatului primit de Secretarul General al APMR ieri, Marc Henry a fost ales Mare Maestru al GLdF. Henry a câştigat (60%) în faţa lui Philippe Charruel. În cadrul Conventului de ieri, reprezentanţii celor 850 de Loji ale GLdF au votat pentru alegerea unui nou lider.


Marc Henry (66 de ani) este membru al Marii Loji a Franţei din 1976 (în LOja Memphis-France, unde a fost şi Venerabil). A fost Prim Mare Maestru Adjunct al lui Dubart. După rezultatul voturilor, acesta a subliniat faptul că: "(...) importanţa metodei masonice în aceste vremuri tulburi în care omul se află în căutarea valorilor şi perspectivelor pentru a da sens vieţii sale, dincolo de contingenţele materiale şi în serviciul societăţii".

De asemenea, Marc Henry a declarat, referindu-se la politica de deschidere a Marii Loji: "Această politică este esenţială pentru a face mai bine cunoscute lucrările Marii Loji şi de a contribui la o mai bună înţelegere a Francmasoneriei în spiritul libertăţii şi fraternităţii".

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica