Jean-Pierre Servel are sarcina de a remedia probleme interne ale GLNF

vineri, 14 septembrie 2012

Paris, Franţa. Avocatul de 64 din Toulon, Jean-Pierre Servel, a fost ales candidat pentru funcţia de Mare Maestru al GLNF. Acesta va avea sarcina, dacă va fi instalat Mare Maestru, să remedieze problemele care au măcinat Marea Lojă de mai bine de doi ani, probleme care au dus şi la ruptura dintre Marea Lojă Unită a Angliei şi GLNF. Chiar dacă a anulat tratatul cu GLNF, UGLE a lăsat larg porţile deschise Fraţilor din GLNF, luând în calcul un nou început al relaţiilor fraterne dintre cele două organizaţii masonice.


După ce a pierdut o treime din numarul membrilor, GLNF se află astăzi în situaţia de a lupta pentru restabilirea ordinii în hexagon. Scandalul din GLNF a dus în ultimul an la formarea mai multor Mari Loji, cum ar fi Marea Lojă din Tahiti, Marea Lojă din Corsica sau GL-AMF.

De asemenea, recent, Marele Maestru Provincial din Bretania a recomandat Fraţilor din GLNF să se alăture lui şi să intre în Marea Lojă Tradiţională a Franţei. Un alt număr important de Fraţi din GLNF au intrat deja în alte Mari Loji din Franţa, precum Marele Orient al Franţei sau Marea Lojă a Franţei, iar alţii au preferat să rămână membri ai Marii Loji Unite a Angliei.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica