Marile Loji din Germania, Belgia, Elveţia, Austria şi Luxemburg au început negocierile cu Marea Lojă a Franţei pe 12 septembrie la Bruxelles

marți, 18 septembrie 2012


Bruxelles, Belgia. În data de 12 septembrie 2012, în timp ce la Londra avea loc reuniunea trimestrială a Marii loji Unite a Angliei, la Bruxelles a avut loc o reuniune la care au participat Marii Maeştri ai Marilor Loji din Germania, Belgia, Elveţia, Austria şi Luxemburg.


Ca urmare a Declaraţiei de la Basel şi a Declaraţiei de la Berlin, Declaraţia de la Bruxelles vine să susţină acţiunea concertată a celor 5 Mari Loji pentru a recunoaşte o nouă Mare Lojă în Franţa. Declaraţia de la Bruxelles a fost comunicată tuturor Marilor Loji din lume care au au relaţii bilaterale cu cele 5 Mari Loji din Europa.

Ca urmare a negocierilor purtate între reprezentanţii GLdF, GL-AMF (Alain Juillet şi Dominique Moreau.) şi Marii Maeştri din Europa, a fost stabilită o agendă comună de lucru, urmând să se realizeze o evaluare a rezultatelor la începutul lunii decembrie a acestui an.

Scopul este acela de a găsi un proiect instituţional pentru o nouă Obedienţă regulară în Franţa şi eventuala sa recunoaştere internaţională în planul masonic al regularităţii.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica