România va găzdui în 2014 cea mai importantă reuniune masonică din lume

luni, 26 noiembrie 2012

Bucureşti, România. În conformitate cu decizia care a fost adoptată în Cartagena de Indias (Columbia), Marea Lojă Naţională din România a fost însărcinată cu organizarea Conferinţei Mondiale a Marilor Loji din 2014. Astfel, începând de astăzi şi până în 2014, România deţine preşedinţia Conferinţei Mondiale.



Cel mai important eveniment masonic din lume are loc la fiecare 18 luni (un an şi jumătate) şi este organizat prin rotaţie de diferite Mari Loji. Evenimentul va avea loc pentru prima dată în istorie în Europa Centrală şi de Est, iar prima ţară care o va organiza este România, ţara cu cea mai numeroasă comunitate masonică din această parte a Europei, cu excepţia Turciei.



Dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR, este de ieri Preşedintele Executiv al Conferinţei Mondiale, acesta urmând a coordona evenimentele care vor avea loc în 2014 la Palatul Parlamentului, cea mai probabilă locaţie dată fiind infrastructura de care dispune acest edificiu, al doilea ca mărime din lume după Pentagon.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica