Uniţi pentru Masonerie: Euclides Acevedo şi Alberto Quiñonez

luni, 5 noiembrie 2012

Asuncion, Paraguay. Euclides Acevedo (Mare Maestru al Marii Loji Simbolice din Paraguay) şi Alberto Quiñonez (Mare Maestru al Centenarei Marii Loji Simbolice din Paraguay) au participat astăzi la o emisiune pe Unicanal TV. Subiectul emisiunii a fost monumentul masonic ridicat de Marea Lojă Simbolică din Paraguay în faţa Aeroportului Internaţional Silvio Petirossi. De asemenea, la discuţie au participat şi José Tomás Martínez (Consiliul Naţional de Laici) şi Nicolas Delgado (Director Radio Azul y Oro).




Încă de la începutul discuţiei, José Tomás Martínez a început să atace în mod brutal şi nejustificat Masoneria, invocând bule papale emise în urmă cu câteva secole, afirmând că Masoneria este o societate ocultă care dăunează societăţii. De asemenea, Martínez a invocat "decizii ale Cardinalului Ratzinger" care ar fi împotriva Masoneriei.





Euclides Acevedo a intervenit în discuţiei, aducând contraargumente şi recunoscând public că de-a lungul istoriei în Masoneriei au intrat Papi, episcopi şi preoţi. Alberto Quiñonez l-a susţinut pe Acevedo în mod constant, invocând faptul că domnul Martínez este partizan. Mai mult, Quiñonez a subliniat că una din regulile de aur al Masoneriei este aceea de a respecta Constituţia Republicii.




Cu privire la scandalul care a fost generat de monumentul masonic din Paraguay, Directorul Radio Azul y Oro a explicat că nu a făcut altceva decât să prezinte un punct de vedere, însă că nu este vorba despre o revoltă a locuitorilor, ci doar de părerea unui grup restrâns de persoane.

Emisiunea televizată poate fi ascultată pe APMRTV.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica