Otwasuom Osae Nyampong va fi instalat Mare Maestru al Ghanei

miercuri, 30 ianuarie 2013

Accra, Ghana. În data de 11 mai 2013 va avea loc ceremonia de instalare a Fratelui Otwasuom Osae Nyampong al VI-lea, în calitate de Mare Maestru al Marii Loji din Ghana. Ceremonia va avea loc dimineaţa în Palatul Parlamentului din Accra.


Corpul Consultativ al APMR

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Bucureşti, România. Secretarul General al APMR a semnat în data de 1 ianuarie 2013 două decrete prin care se înfiinţează Corpul Consultativ al APMR de pe lângă Secretariatul General şi este numit primul Consilier al Secretarului General (Decretul urmează a intra în vigoare la data de 5 februarie 2013).



Principalele partide politice din Mexic sunt de acord cu poziţia Federaţiei de Loji Mexicane

Mexico, Mexic. Principalele partide politice din Mexic (PRI - aflat la guvernare şi PRD) sunt de acord cu poziţia Federaţiei de Loji Mexicane (conduse de Jaime Chalita Zarur) cu privire la a pune capăt încălcării drepturilor omului în ceea ce priveşte cazul lui Florence Cassez.

A apărut ultimul număr al Revistei FENIX, publicaţia oficială a Marii Loji Simbolice din Paraguay

Asuncion, Paraguay. În ultimul număr al Revistei FENIX, publicaţia oficială a Marii Loji Simbolice din Paraguay, puteţi citi despre criza alimentară, reuniunea CMI organizată de GLSP, participarea Marii Loji la Conferinţa Mondială din India şi scandalul implicaţiile Bisericii Catolice în boicotarea ridicării primului monument masonic din Paraguay.


Barack Obama | Egalitatea "este steaua care ne ghidează"

luni, 21 ianuarie 2013

Washington, Statele Unite ale Americii. Preşedintele Barack Obama a fost reinstalat la Casa Albă astăzi, după depunerea oficială a jurământului. În cadrul discursului său, Obama a vorbit despre Libertate, Egalitate şi obţinerea Fericirii. De asemenea, acesta a făcut referire şi la Fidelitatea faţă de Principiile Fondatoare.




"Noi, poporul, proclamăm astăzi că cel mai evident dintre adevăruri - acela că toţi am fost creaţi egali - este steaua care ne ghidează".


Ceremonia de depunere a jurământului a Preşedintelui Barack Obama

Washington, Statele Unite ale Americii. Astăzi are loc în capitala Statelor Unite ceremonia de depunere a jurământului a Preşedintelui american Barack Obama. Ceremonia şi parada vor fi transmise live de APMR, începând cu ora 11:20, ora locală.


Marea Lojă din Zacatecas a sărbătorit naşterea Generalului Jesús González Ortega

Zacatecas, Mexic. Marea Lojă din Zacatecas a sărbătorit naşterea generalului Jesús González Ortega printr-un eveniment public. În cadrul ceremoniei organizate,  au fost prezenţi membri ai Marii Loji, în frunte cu Marele Maestru Ismael Gutiérrez Loera, Jesús González Ortega (cel care a primit bustul eroului, sculptat de strănepotul acestui, Héctor González Ortega Zalce) şi  Gustavo Salinas Iñiguez, Directorul Institutului de Cultură “Ramón López Velarde”.


De asemenea, în cadrul ceremoniei a fost anunţată şi o expoziţie itinerantă care va avea sprijinul Marilor Loji din Aguascalientes, Guanajuato, Jalisco, Estado de México, Coahuila, Puebla şi Zacatecas.


Activităţi masonice sistate în Regatul Unit din cauza căderilor de zăpadă

vineri, 18 ianuarie 2013

Londra, Regatul Unit. Din cauza căderilor abundente de zăpadă din ultima perioadă, în câteva provincii din Regatul Unit au fost sistate activităţile masonice. Printre provinciile afectate se numără Worcestershire, Norfolk, Hampshire, Insulele Wight etc.


Palatul Papilor din Avignon va găzdui o ceremonie masonică

Avignon, Franţa. Mâine va avea loc ceremonia de consacrare a Marii Loji Tradiţionale din Franţa. Evenimentul se va desfăşura în Salonul Conclavului din Palatul Papilor din Avignon. Marele Maestru este Jean-Luc Venturino, fost membru al GLNF. Această Mare Lojă este produsul scandalului intern din cadrul GLNF.


Marea Lojă Tradiţională din Franţa se consideră a fi regulară şi în acest sens doreşte să menţină o relaţie de comunicare cu Marile Loji din Germania, Belgia, Elveţia. Luxemburg şi Austria.


Zilele "Istoria Masoneriei în Almeria"

miercuri, 16 ianuarie 2013

Almeria, Spania. Asociaţia Añaza 1895, în parteneriat cu Universitatea din Almeria, va organiza în perioada 25-27 februarie 2013 Zilele "Istoria Masoneriei în Almeria".Unul din conferenţiari este Fratele Marino de Armas, Maestru din Trecut al Lojii Añaza 33 (Marea Lojă a Spaniei).


Reacţii după conferinţa masonică de presă de la Paris: Marele Orient al Franţei anunţă o reuniune masonică care va avea loc pe 23 ianuarie

Paris, Franţa. După cum era de aşteptat, prima reacţie apărută în urma conferinţei de presă de ieri de la Paris a fost aceea a Marelui Orient al Franţei care a anunţa deja că în data de 23 ianuarie 2013 va organiza un dejun menit a marca un an social, societal, umanist şi solidar.

La acest eveniment vor lua parte GOdF, Marea Lojă Feminină a Franţei, Dreptul Uman, Marea Lojă Feminină de Memphis-Misraim, Marea Lojă Mixtă universală şi Marea Lojă Mixtă a Franţei. După cum se poate observa, factorul comun al reuniunilor din 23 ianuarie (GOdF) şi 6 aprilie (GLdF) este Marea Lojă Feminină a Franţei.


O perspectivă asupra conferinţei de presă de ieri, organizată de cele cinci Mari Loji franceze

Paris, Franţa. Ieri a avut loc la Paris o conferinţă de presă la care au participat cei cinci Mari Maeştri care doresc fondarea unei noi confederaţii masonice. Trebuie menţionat încă de la început faptul că acest eveniment a fost iniţiativa GLdF, GLTSO şi LNF.

Marc Herny a reconfirmat faptul că acest proiect nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Marilor Loji din Germania, Belgia, Elveţia, Luxemburg şi Austria. De asemenea, s-a putut observa şi faptul că liderul GL-AMF şi cel al GLdF nu sunt de acord atunci când este vorba de vizitarea Lojilor de către membri ai celorlalte Mari Loji care nu fac parte din viitoarea confederaţie.

Conform unui comunicat de presă emis de Marea Lojă a Franţei ieri, pe 6 aprilie 2013 va avea loc un "mare colocviu european public" intitulat "L’Europe, et demain?". Evenimentul va avea loc în Palatul Brongniart şi va fi auspiciat de Ministrul Afacerilor Europene din Franţa, Bernard Cazeneuve. Ceea ce este interesant este faptul că acest colocviu nu este organizat de Marile Loji care doresc să formeze noua confederaţie, ci doar de GLdF, GLTSO şi Marea Lojă Feminină a Franţei. Printre invitaţii la acest colocviu se află şi Vicepreşedintele Parlamentului European.

Ca urmare a conferinţei de presă de ieri şi a unor reacţii apărute ulterior, se poate considera că GL-AMF şi GLIF, care au în total aproximativ aproape 13.000 de membri, încă aşteaptă o posibilă recunoaştere din partea Marii Loji Unite a Angliei.


Un şeic saudit spune că fotbalul este un joc masonic

luni, 14 ianuarie 2013

Riad, Arabia Saudită. Secretariatul General al APMR informează asupra faptului că în conformitate cu Raportul Special Nr. 5129, din 10 ianuarie 2013, emis de Institutul de Cercetare Media în Orientul Mijlociu, Şeicul Soliman Al-'Alwan a spus că fotbaliştii sunt necredincioşi pentru că fotbalul în sine este un joc masonic.


Acesta a emis o fatwā (opinie pe teme religioase privind legea islamică) în care a declarat fotbaliştii ca fiind necredincioşi. "Fotbalul este un joc masonic menit a îndepărta musulmanii de religia şi credinţa lor şi majoritatea celor care urmăresc meciurile de fotbal sunt devotaţi necredincioşilor", a declarat Şeicul saudit.


Marele Maestru al GLdF va vorbi mâine despre viitorul Masoneriei franceze

Paris, Franţa. Marele Maestru al Marii Loji a Franţei, Marc Henry, va susţine mâine o conferinţă de presă în care va prezenta proiectul noii confederaţii masonice din Franţa şi va vorbi despre perspectivele Masoneriei franceze în 2013. Alături de acesta vor participa şi ceilalţi Mari Maeştri care doresc înfiinţarea confederaţiei masonice.


Săptămâna trecută a fost marcată de trei evenimente importante pentru Masoneria franceză: Marele Maestru al GLTSO a anunţat că această confederaţie nu este fondată pentru a obţine recunoaşterea Marii Loji Unite a Angliei, Marele Maestru al GLNF a decis să înfiinţeze o Comisie Naţională de Împăcare şi Reintegrare pentru a repara greşelile lui Stifani, iar sâmbătă a avut loc ceremonia de consacrare a GLIF.


Marea Lojă Independentă a Franţei (GLIF) a fost consacrată în Templul Marii Loji a Franţei

Paris, Franţa. Ceremonia a avut loc în Templul Franklin Roosevelt al GLdF. Singurul Mare Maestru care a participat la ceremonie a fost Jean Dubar (GLTSO), ceilalţi Mari Maeştri fiind reprezentaţi doar de o delegaţie. Marele Maestru al LNF şi-a prezentat scuzele pentru absenţă, iar liderul GL-AMF a fost reprezentat de Marele Expert.



Marc Herny a fost reprezentat de Alain-Noël Dubart (Mare Maestru din Trecutul Imediat al GLdF) şi de o delegaţie din care au făcut parte Marele Cancelar Jean-Jacques Zambrowski şi Marele Orator Hugues Febvay.

Jean-François Buherne a fost instalat Mare Maestru, iar Alexandre Douenias va ocupa funcţia de Mare Cancelar pentru Afaceri Externe al GLIF.


Barack Obama va depune jurământul pe 21 ianuarie 2013

joi, 10 ianuarie 2013

Washington, Statele Unite ale Americii. În data de 21 ianuarie 2013 va avea loc ceremonia de depunere a jurământului a lui Barack H. Obama în calitate de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Evenimentul va fi unul special deoarece Preşedintele Statelor Unite ale Americii va depune jurământul cu mâna pe două Biblii simbolice (se spune că, de asemenea, o a treia Biblie, una personală, va fi plasată). Este vorba de Biblia lui Abraham Lincoln şi de Biblia lui Martin Luther King Jr.


Reamintim faptul că data de 21 ianuarie marchează sărbătoarea federală în onoarea lui Martin Luther King Jr. Primul Preşedinte american care a depus jurământul cu mâna pe două Biblii a fost Marele Maestru Harry Truman 33° (al 33-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii), în anul 1949.


Marele Templu Masonic din Oaxaca a fost profanat şi jefuit

Oaxaca, Mexic. Marele Templu din Oaxaca, aparţinând Marii Loji "Benito Juárez García" a fost devastat şi jefuit de Jesús Alfredo López García (Preşedinte al Protectoratului Mexican pentru Drepturile Omului). López García a fost arestat şi ulterior eliberat, după ce a plătit cauţiunea de 30000 pesos (aproximativ 3000 de dolari).


Marele Templu se află în centrul istoric al oraşului, fiind un monument arhitectonic vizitate de-a lungul timpului de diferite personalităţi, inclusiv de Preşedintele Porfirio Díaz, informează Loja Mariano Arista Nr. 2 (colaborator statal al APMR în SLP, Mexic).

Marele Maestru Felipe Moisés Pérez Cruz şi Preşedintele Colegiului Naţional de Avocaţi Masoni, Jaime Alejandro Velasco Martínez, şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la decizia justiţiei de a-l elibera pe infractor.


Conferinţa Marilor Maeştri din America de Nord

luni, 7 ianuarie 2013

Kansas, Statele Unite ale Americii. În perioada 17-19 februarie 2013 va avea loc Conferinţa Marilor Maeştri din America de Nord şi Conferinţa Marilor Secretari. Evenimentul se va desfăşura în cadrul hotelului Sheraton şi va fi găzduit de Marea Lojă din Missouri.


Printre subiectele care vor fi discutate se află şi noile medii de comunicaţie (Conferinţa Marilor Secretari) şi situaţia masonică din Franţa (Conferinţa Marilor Maeştri). Trebuie menţionat faptul că în raportul de anul trecut se evoca speranţa că în urma alegerilor din cadrul GLNF problema se va soluţiona.


Cel mai mare regizor al României, Sergiu Nicolaescu, moare la 82 de ani

joi, 3 ianuarie 2013

Bucureşti, România. Sergiu Nicolaescu a murit în cursul zilei de azi la Spitalul Elias. Conform Mediafax, Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a decedat la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat.


Sergiu Florin Nicolaescu a fost un regizor, actor şi politician român. Trei dintre filmele cele mai cunoscute ale regizorului român au fost Dacii (1966), Mihai Viteazul (1970) şi Mircea (1989). Pelicula Mihai Viteazul a fost difuzată la nivel mondial de Colombia Pictures.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica