O perspectivă asupra conferinţei de presă de ieri, organizată de cele cinci Mari Loji franceze

miercuri, 16 ianuarie 2013

Paris, Franţa. Ieri a avut loc la Paris o conferinţă de presă la care au participat cei cinci Mari Maeştri care doresc fondarea unei noi confederaţii masonice. Trebuie menţionat încă de la început faptul că acest eveniment a fost iniţiativa GLdF, GLTSO şi LNF.

Marc Herny a reconfirmat faptul că acest proiect nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Marilor Loji din Germania, Belgia, Elveţia, Luxemburg şi Austria. De asemenea, s-a putut observa şi faptul că liderul GL-AMF şi cel al GLdF nu sunt de acord atunci când este vorba de vizitarea Lojilor de către membri ai celorlalte Mari Loji care nu fac parte din viitoarea confederaţie.

Conform unui comunicat de presă emis de Marea Lojă a Franţei ieri, pe 6 aprilie 2013 va avea loc un "mare colocviu european public" intitulat "L’Europe, et demain?". Evenimentul va avea loc în Palatul Brongniart şi va fi auspiciat de Ministrul Afacerilor Europene din Franţa, Bernard Cazeneuve. Ceea ce este interesant este faptul că acest colocviu nu este organizat de Marile Loji care doresc să formeze noua confederaţie, ci doar de GLdF, GLTSO şi Marea Lojă Feminină a Franţei. Printre invitaţii la acest colocviu se află şi Vicepreşedintele Parlamentului European.

Ca urmare a conferinţei de presă de ieri şi a unor reacţii apărute ulterior, se poate considera că GL-AMF şi GLIF, care au în total aproximativ aproape 13.000 de membri, încă aşteaptă o posibilă recunoaştere din partea Marii Loji Unite a Angliei.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica