Supremul Consiliu pentru Spania şi noile tehnologii

vineri, 22 februarie 2013

Madrid, Spania. În primul deceniu al acestui secol, la nivel mondial, Supremele Consilii au început să aplice o politică de relativă deschidere faţă de societate. Însă pedala de acceleraţie a fost apăsată la începutul celui de-al doilea deceniu. Printre cele mai active Supreme Consilii care s-au deschis societăţii şi care folosesc noile mijloace tehnologice se numără şi Supremul Consiliu pentru Spania.


Anul trecut Supremul Consiliu pentru Spania şi-a ales o nouă conducere şi un nou Suveran Mare Comandor în persoana lui Jesús Soriano Carrillo. Cu sosirea noului lider al "scoţienilor" spanioli a venit şi schimbarea mult aşteptată. Astfel, începând cu 2012, Supremul Consiliu a devenit unul dintre cele mai active astfel de organisme din lume.

Nu doar că Supremul Consiliu pentru Spania este unul din cele mai vechi din lume, dar este printre primele din lume care au îmbrăţişat noile tehnologii de comunicaţie (la acest capitol fiind depăşit doar de Supremul Consiliu al Jurisdicţiei de Sud a Statelor Unite) pentru a fi în contact cu realitatea societăţii secolului al XXI-lea. Astăzi acest Suprem Consiliu istoric se poate mândri cu o bogată activitate în reţelele sociale ori prin faptul că abordează subiecte îndrăzneţe, aşa cum a fost conferinţa de anul trecut în care a fost pus în discuţie rolul femeilor în Masonerie.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica