Constantin Bălăceanu-Stolnici: "Masoneria a introdus ca principiu (...) să urmăreşti mărirea calităţii vieţii şi fericirea omului"

luni, 29 aprilie 2013

Bucureşti, România. Domnul Academician Constantin Balaceanu-Stolnici a acordat un interviu săptămâna trecută pentru emisiunea "Oamenii Realităţii". Întrebat fiind "ce este Masoneria", Constantin Bălăceanu-Stolnici a răspuns: "Masoneria a avut rolul ei în secolul al XVIII-lea, a fost artizana marii Revoluţii Franceze, a fost artizana liberalismului în Europa, a avut un rol important, trebuie să recunoaştem, în formarea României Moderne. Dar, în momentul de faţă cred că este numai aşa... un fel de asociaţie, elitistă care se sprijină reciproc, dar fără să mai aibă puterile pe care le are şi în niciun caz nu putem să vorbim despre o oligarhie din aceasta criptică care dirijează lumea şi care seamănă cu poveştile acelea care existau dintotdeauna... sinarhiile care conduc din umbră destine... Nu!".


În altă ordine de idei, domnul Academician a fost întrebat şi ce este fericirea, acesta afirmând următoarele: "Fericirea a intrat în secolul al... Masoneria a introdus ca principiu politic să urmăreşti mărirea calităţii vieţii şi fericirea omului (...)".




 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica