Otwasuom Osae Nyampong al VI-lea: a pornit de la viaţă modestă pentru a ajunge să conducă Marea Lojă din Ghana

sâmbătă, 18 mai 2013

Accra, Ghana. În a ceastă seară, Marele Maestru al Ghanei a oferit un interviu pentru emisiunea PM Express (moderator: Nana Ansah Kwaw). Acesta este primul interviu acordat de când a fost instalat în funcţia de Mare Maestru acum o săptămână.


În prima parte a interviului Marele Maestru a vorbit despre viaţa sa şi despre cum a evoluat în plan personal şi profesional. Otwasuom Osae Nyampong al VI-lea este, aşa cum a declarat Secretarul General al APMR: "o persoană, un Frate simplu, dar profund şi pragmatic în acelaşi timp". Zâmbitor, relaxat şi mândru de fiul şi fiica sa, Marele Maestru ghanez nu este doar un Mason şi om de afaceri, el este şi o căpetenie locală. "Sunt ultimul om care vorbeşte", a declarat Marele Maestru atunci când a fost întrebat cu privire la responsabilităţile pe care le are o căpetenie. Acesta a mai adăugat şi faptul că "Dacă eşti o căpetenie şi nu poţi duce oamenii d ela punctul A la punctul B în progres, atunci ai eşuat".

Otwasuom Osae Nyampong al VI-lea a declarat că a intrat în Masonerie în urmă cu 30 de ani şi că cea mai impresionantă funcţie pe care a avut-o în Masonerie a fost aceea de Venerabil al Lojii sale. Când Nana Ansah Kwaw a întrebat dacă un ateu poate fi Mason, Marele Maestru a răspuns: "Nu, Nu şi un triplu nu!".

Într-un anumit moment al interviului, discuţia a atins un subiect relevant cu privire la percepţia negativă de care "se bucură" Masoneria în rândul lumii profane. Moderatorul emisiunii a adus în discuţie faptul că Lojile au uşile închise atunci când lucrează şi că nimeni nu ştie ce se întâmplă înăuntru. Marele Maestru ghanez a zâmbit şi a răspuns: ai văzut tu vreo Biserică care ţine uşile deschise atunci când bătrânii (a se citi liderii) decid asupra credinţei tale?! "Eşti creştin?", a întrebat moderatorul, iar răspunsul plin de mândrie al Marelui Maestru a fost: "Ooo... Da!".

În finalul interviului, Otwasuom Osae Nyampong al VI-lea a declarat că "un Mason nu trebuie să-şi dezamăgească un Frate" şi că "Masoneria te învaţă scopul vieţii". Cu o Masonerie ghaneză în plină ascensiune, actualul Mare Maestru doreşte să lase succesorilor săi peste patru ani o Mare Lojă puternică şi dotată.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica