Un nou succes pentru Marea Lojă Naţională Franceză: Marea Lojă din Washington DC a reluat relaţiile cu GLNF

vineri, 17 mai 2013

Washington, Statele Unite ale Americii. De câteva luni de zile, GLNF a început o serie de reforme pentru a restabili statutul de drept pe scena masonică internaţională. Primul pas a fost alegerea lui Jean-Pierre Servel în funcţia de Mare Maestru. Al doilea pas a fost adoptarea de reforme, ceea ce a dus la suspendarea şi eliminarea lui Stifani din GLNF.


Ca urmare a acestor decizii necesare, GLNF a început să culeagă primele roade ale muncii sale: Marele Orient al Braziliei a restabilit relaţii fraterne cu GLNF şi apoi a fost rândul Marii Loji din Washington DC (Mare Maestru Teko Foly) să facă acelaşi lucru.

Pe 14 mai 2013, anunţul oficial a fost făcut chiar de Marele Maestru al GLNF. În cadrul Conventului semestrial din Washington, decizia cu privire la GLNF a fost adoptată cu unanimitate de voturi. Impactul deciziilor din Brasilia (în America Latină) şi Washington (în America de Nord), plus poziţia fermă a Marelui Cancelar al Marii Loji Unite a Angliei vor ajuta GLNF să sărbătorească cu mândrie anul acesta un secol de la fondare.

Dacă în Europa Marile Loji care au iniţiat acest proces de retragere a recunoaşterii GLNF încă nu reacţionează precum omologul lor din Washington, la orizont se iveşte şi problema Supremului Consiliu pentru Franţa care va fi nevoit să se îndepărteze de pe drumul pe care a mers până acum.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica