Marele Cancelar al Marii Loji Unite a Angliei despre Jean Pierre Servel: "Acţiunile sale par să restaureze armonia în GLNF"

miercuri, 11 septembrie 2013

Londra, Regatul Unit. Astăzi a avut loc Conventul Trimestrial al Marii Loji Unite a Angliei. Marele Cancelar al UGLE, Derek Dinsmore, a prezentat o declaraţie cu privire la situaţia masonică din Franţa. Fratele Dinsmore a spus că Jean Pierre Servel a adoptat măsuri care au fost îmbrăţişate de Fraţii din GLNF şi că "Acţiunile sale par să restaureze armonia în GLNF".


Marele Cancelar a afirmat şi faptul că Marile Loji care compun Confederaţia Masonică Franceză nu au fost niciodată recunoscute de Marea Lojă Unită a Angliei. De asemenea, a menţionat şi faptul că încă nu se ştie cum va fi condus şi administrat noul organism masonic şi că această Confederaţie nu a purtat discuţii cu GLNF, în ciuda faptului că GLNF a fost recunoscută la nivel internaţional ca fiind o Mare Lojă regulară timp de aproape un secol.

Pentru ca UGLE să ofere recunoaştere, fiecare Mare Lojă membră în Confederaţia Masonică Franceză trebuie să îndeplinească Principiile de Bază ale Marii Loji Unite a Angliei în ceea ce priveşte recunoaşterea.

Marele Cancelar a declarat că UGLE nu se va amesteca în afacerile interne ale Masoneriei franceze şi că îmbrăţişează măsurile adoptate de GLNF, dar nu se pune încă problema recunoaşterii unei Mari Loji în Franţa, iar Marea Lojă Unită a Angliei nu va purta discuţii cu nicio Mare Lojă franceză. În aceeaşi ordine de idei, Derek Dinsmore a spus că date fiind condiţiile, UGLE nu va participa la ceremoniile de sărbătorire a 100 de ani de la fondarea GLNF.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica