Masoneria cubaneză din Statele Unite se unifică

vineri, 28 februarie 2014

Miami, Statele Unite. În data de 23 februarie 2014 a avut loc ceremonia de consacrare a Marii Loji Unite a Cubanezilor din Exil. Evenimentul face parte din procesul de unificare a Masoneriei cubaneze. Pentru a afla mai multe despre acest proces vă invităm să citiţi interviul realizat în exclusivitate de Agenţia de Presă Masonică cu Marele Maestru al Marii Loji din Cuba.


Fernando Rivera Garibaldi a fost ales Mare Maestru în Baja California (Mexic)

joi, 27 februarie 2014

Mexicali, Mexic. În data de 23 februarie 2014 au avut loc alegeri pentru funcţia de Mare Maestru al Marii Loji a Statului Baja California. Marea Lojă a sărbătorit 81 de ani de la fondare pe 5 februarie 2014.


Fernando Rivera Garibaldi a fost ales Mare Maestru (2014-2016), Carlos Luna Herrera (Mare Maestru Adjunct), Mario Enrique Pérez de Alva (Prim Mare Supraveghetor), Benjamín Woolfolk (Secund Mare Supraveghetor) şi Jesús Ángel Beltrán Peña (Mare Trezorier).

Javier Escalada a fost ales Mare Maestru Provincial al Madridului

Madrid, Spania. Ceremonia de Instalare a avut loc în data de 19 februarie 2014. Javier Escalada este absolvent al Universităţii Complutense din Madrid şi are 46 de ani.


Conventul Marii Loji a Statului Israel

miercuri, 5 februarie 2014

Tel Aviv, Israel. În data de 28 ianuarie 2014 a avut loc Conventul Marii Loji a Statului Israel (Mare Maestru Avi Baranes). La Convent au participat Mari Maeştri din Trecut, Suveranul Mare Comandor al Israelului (Yaakov Trostler 33°) etc. De asemenea, au fost citite şi mesajele venite din partea Marilor Loji prietene. 


Autorităţile din Tel Aviv intenţionează să aducă omagiu Francmasonilor prin ridicarea unui monument public. Într-un alt oraş israelian, Eilat, există un monument public dedicat Masoneriei.

Supremul Consiliu pentru India - Marele Festival (2014)

New Delhi, India. În perioada 24-26 ianuarie 2014 a avut loc reuniunea anuală a Supremului Consiliu pentru India. Evenimentul se află la a patra ediţie. Supremul Consiliu pentru India este condus de Suveranul Mare Comandor Stephen J. Hindes. Supremul Consiliu a fost consacrat în anul 2005.


Galo Moncada Mau a fost ales Mare Maestru al Republicii Peru

Lima, Peru. Galo Moncada Mau a fost ales Mare Maestru al Marii Loji din Peru (2014-2016), iar Edgar Neyra Bardales a fost ales Vice Mare Maestru. Moncada Mau a fost Vice Mare Maestru în perioada 2012-2014. A fost iniţiat pe 23 aprilie 1986. Ceremonia de Instalare va avea loc pe 25 martie 2014.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica