Preşedintele de Onoare al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji a vizitat Republica Moldova

marți, 27 mai 2014

Chişinău, Republica Moldova. Preşedintele de Onoare al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji, Thomas Jackson, a vizitat săptămâna trecută Republica Moldova. Cu această ocazie, Jackson şi Marele Maestru al Moldovei, Iurie Sedleţchi, au oferit un interviu.


Marele Maestru al Moldovei a vorbit despre deschiderea Masoneriei moldoveneşti în faţa societăţii, menţionând că există membrii ai Parlamentului şi Guvernului de la Chişinău care fac parte din Masoneria, însă identitatea acestora nu poate fi dezvăluită decât cu aprobarea lor.

Thomas Jackson a vorbit despre democraţie şi libertate şi relaţia acestor două concepte cu Masoneria, afirmând că acolo unde nu există democraţie nu există nici Masonerie. În această ordine de idei a afirmat că din păcate nimeni nu mai vorbeşte despre faptul că Hitler a persecutat oamenii din cauză că erau Francmasoni sau că în ţări ca Japonia şi Iran (de-a lungul istoriei) Francmasonii au fost persecutaţi. Mai mult, Jackson a spus că dovadă a acestui lucru este faptul că Marea Lojă din Iran lucrează în exil în Statele Unite ale Americii: "Marii Duşmani ai Masoneriei sunt oameni precum Khomeini, Stalin, Hitler, Mussolini, Franco etc".

Nu în ultimul rând, Thomas Jackson a vorbit şi despre un aspect important al Francmasonilor: filantropia. "Masonii americani donează zilnic un milion şi jumătate de dolari, 365 de zile pe an", a subliniat Preşedintele de Onoare al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica