Aras Kazaz este noul Mare Maestru din Azerbaidjan

duminică, 29 iunie 2014

Baku, Azerbaidjan. În data de 28 iunie 2014 a avut loc Conventul Marii Loji Naţionale din Azerbaidjan. La eveniment au participat şi Marii Maeştri ai Rusiei, Andrei Bogdanov, şi Germaniei, Rudiger Templin. De asemenea, a participat şi Robert B. Heyat, Mare Maestru de Onoare al Marii Loji Naţionale din România şi Mare Maestru din Trecut al Marii Loji din Washington DC. Cu această ocazie a avut loc şi Ceremonia de Instalare a Marelui Maestru Aras Kazaz.


Liderii Confederaţiei Masonice Inter-americane s-au reunit la Buenos Aires

Buenos Aires, Argentina. În data de 27 iunie 2014 a avut loc Consiliul Executiv al Confederaţiei Masonice Inter-americane. Reuniunea a avut loc în Palatul Cangallo din Buenos Aires, sediul Marii Loji din  Argentina. În cadrul şedinţei de lucru a fost citită o petiţie a Marelui Orient din Paraguay. Liderii CMI au decis de comun acord că petiţia nu poate fi luată în calcul şi că Marea Lojă Simbolică din Paraguay este singura Obedienţă regulară din Paraguay


Locotenentul Mare Comandor al Supremului Consiliu pentru Cipru a murit la vârsta de 85 de ani

luni, 16 iunie 2014

Larnaca, Cipru. Cu mare durere, Supremul Consiliu pentru Cipru al RSAA a anunţat faptul că Locotenentul Mare Comandor, Ilustrul Malcolm Gilbert Bruce-Squires 33º, a trecut la Orientul Etern pe 12 iunie 2014, la vârsta de 85 de ani.


Acesta a fost unul din fondatorii primului capitol din Cipru şi al altora care au urmat: St. Barnabas, St. Lazarus etc. A fost numit Mare Prior al Supremului Consiliu pentru Cipru în 2006 şi începând cu 2009 a fost Locotenentul Mare Comandor al RSAA în Cipru.

Declaraţie comună a Marilor Loji din Anglia, Irlanda şi Scoţia cu privire la Marea Lojă Naţională Franceză

joi, 12 iunie 2014

Londra, Regatul Unit. Marile Loji din Anglia, Irlanda şi Scoţia au emis astăzi o declaraţie comună cu privire la recunoaşterea Marii Loji Naţionale Franceze. Acestea au comunicat că au recunoscut din nou GLNF ca urmare a evoluţiei pozitive a acestei Mari Loji. Marea Lojă a Irlandei a recunoscut GLNF pe 5 iunie, UGLE pe 11 iunie şi Marea Lojă a Scoţiei pe 12 iunie 2014.


Marea Lojă din Massachusetts a recunoscut Marea Lojă din Muntenegru

Boston, Statele Unite. Săptămâna trecută a avut loc Conventul Trimestrial al Marii Loji din Massachusetts. Printre deciziile adoptate în acest Convent a fost recunoaşterea Marii Loji Prince Hall din Maryland şi a Marii Loji din Muntenegru.


În 2006, Marea Lojă din Iugoslavia a decis separarea sa în două Mari Loji (Serbia şi Muntenegru).Pe 12 mai 2007 a fost fondată Marea Lojă din Muntenegru, consacrarea fiind făcută de Marile Loji Unite ale Germaniei. Marea Lojă a Serbiei, Marele Orient al Italiei şi Marea Lojă a Austriei.

UGLE a recunoscut din nou Marea Lojă Naţională Franceză - GLNF

miercuri, 11 iunie 2014

Londra, Regatul Unit. Conform ştirii publicate ieri de Agenţia de Presă Masonică, Marea Lojă Unită a Angliei a anunţat astăzi că va recunoaşte din nou GLNF. Comunicatul oficial al UGLE va fi făcut măine la ora 16:00 GMT.

Marea Lojă a Irlandei a recunoscut GLNF. UGLE va face anunţul săptămâna aceasta

marți, 10 iunie 2014

Londra, Regatul Unit. Mâine are loc Conventul Trimestrial al Marii Loji Unite a Angliei. Evenimentul este aşteptat cu emoţie de membrii Marii Loji Naţionale Franceze, date fiind expectativele franceze de a obţine încrederea Fraţilor englezi din nou.


Se aşteaptă ca UGLE să comunice peste două zile faptul că GLNF îndeplineşte standardele de regularitate şi că cele două Mari Loji vor restabili relaţiile fraterne. Marea Lojă a Irlandei a comunicat deja faptul că în cadrul Conventului de săptămâna trecută a recunoscut GLNF. Marea Lojă a Scoţiei va anunţa şi ea recunoaşterea GLNF în perioada următoare.

A II-a Reuniune Mondială a Lojilor Francofone

Barcelona, Spania. În data de 14 iunie va avea loc a II-a Reuniune Mondială a Lojilor Francofone, eveniment găzduit de Marea Lojă a Spaniei în oraşul lui Gaudi, Barcelona. Prima reuniune a avut loc anul trecut la Budapesta.

Marea Lojă a Spaniei are 6 Loji francofone (4 în Catalonia, 1 în Andaluzia şi 1 la Madrid). Următoarea reuniune va avea loc în 2015 şi locaţia va fi stabilită săptămâna aceasta la Barcelona.

Nicolás Orlando Breglia este noul Mare Maestru al Argentinei

Buenos Aires, Argentina. În urma alegerilor care au avut loc în Marea Lojă a Argentinei, Marele Maestru Adjunct a fost ales în funcţia de Mare Maestru al Masoneriei argentiniene. Dr. Nicolás Orlando Breglia este succesorul lui Angel Jorge Clavero, acesta obţinând 77,6% din voturi. Breglia are un mandat de trei ani, iar alegerea sa în această funcţie asigură continuitatea politicilor şi proiectelor realizate de Clavero.

Breglia & Clavero
Breglia este avocat şi istoric al Masoneriei argentiniene. A absolvit Facultatea de Drept, a fost consilier al mai multor sindicate şi este autor al mai multor lucrări despre Masonerie. Ceremonia de instalare va avea loc pe 28 iunie 2014 la Buenos Aires.

Reuniune oficială a Preşedintelui din Chile cu Marele Maestru al Marii Loji din Chile

sâmbătă, 7 iunie 2014

Santiago, Chile. Marele Maestru al Marii Loji din Chile şi Preşedintele ţării (Michelle Bachelet) au avut săptămâna aceasta o întrevedere la Palatul Prezidenţial, acolo unde au discutat, printre altele, despre agenda politică actuală. Conform agendei oficiale, reuniunea trebuia să dureze 30 de minute, însă aceasta a durat mai mult de o oră. Marele Maestru a cerut Bisericii Catolice să-şi facă publice interesele în ceea ce priveşte educaţia publică din Chile.


Marea Lojă a Spaniei respectă decizia de abdicare a Regelui Juan Carlos

marți, 3 iunie 2014

Madrid, Spania. Marea Lojă a Spaniei a emis un comunicat de presă prin care cere ca abdicarea Regelui Juan carlos să servească societăţii spaniole pentru "aprofundarea sănătăţii morale şi etice" a "proiectului colectiv" al Spaniei.


Seminar de heraldică masonică în Suedia

Stockholm, Suedia. Ordinul Francmasonilor Suedezi (Marea Lojă din Suedia) vă invită la un seminar de heraldică care va avea loc în perioada 26-28 septembrie 2014 în Lund. Evenimentul este organizat de Societatea Masonică Eos, Societatea Heraldică Suedeză şi Societatea Heraldică Lundensis. Pentru mai multe informaţii: shl@heraldik.org


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica