Gilbert Stepanian este noul Mare Maestru al Armeniei

vineri, 25 iulie 2014

Yerevan, Armenia. La mijlocul acestei luni a avut loc Conventul Marii Loji din Armenia. Cu această ocazie a avut loc și Ceremonia de Instalare a Marelui Maestru Gilbert Stepanian 33°. Noul Mare Maestru al Armeniei a fost în anul 2010 Venerabil al Lojii de Perfecțiune Mithras din Washington. Dimineața, înainte de Convent, Marii Maeștri au vizitat Memorialul Genocidului din Yerevan. De asemenea, a avut loc și Conventul Supremului Consiliu din Armenia.


Sabia lui Simon Bolivar a intrat în posesia Marii Loji din Venezuela

Caracas, Venezuela. Sabia unuia dintre cei mai cunoscuți Masoni din America Latină, Simon Bolivar, a intrat ieri în posesia Marii Loji din Venezuela. Societatea Bolivariană din Venezuela a cedat artefactul Lojii Estrella Bolivar Nr. 118, fondată în urmă cu 65 de ani pe 24 iulie. Francmasonul Simon Bolivar este venerat în țări Precum Venezuela, Columbia, Ecuador și Panama, fiind un simbol al libertății.


Bolivia: a IX-a Reuniune a Suveranilor Mari Comandor din America de Sud

Santa Cruz, Bolivia. Supremul Consiliu din Bolivia a organizat în perioada 29-31 mai 2014 a IX-a Reuniune a Suveranilor Mari Comandor din America de Sud. Suveranul Mare Comandor Jorge Enrique Inofuentes Peix a declarat că la eveniment au participat Supremele Consilii din Argentina, Uruguay, Paraguay, Brazilia, Venezuela și Ecuador. Columbia nu a putut fi reărezentată deoarece liderul său se afla în spital. De asemenea, Supremele Consilii din Panama, Spania, Portugalia și Bulgaria au participat în calitate de observatori.


De asemenea, într-un interviu acordat cu ocazia acestui eveniment, liderul Ritului Scoțian din Bolivia a afirmat că salută și respectă Masoneria Feminină. Afirmația a fost făcută în contextul în care reporterul a întrebat de ce nu sunt acceptate femeile în Masonerie.

Maestrul Gian Luigi Zampieri a închis stagiunea Filarmonicii George Enescu

joi, 3 iulie 2014

Bucureşti, România. Ieri seară a avut loc un concert dedicat preluării italiene a preşedinţiei semestriale a Uniunii Europene, eveniment organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti, în parteneriat cu Ateneul Român. Cu această ocazie, Alexandru Tomescu a fost decorat de Ambasadorul italian Diego Brasioli cu Ordinul STEAUA ITALIEI în grad de Cavaler, distincţie acordată de Preşedintele Giorgio Napolitano pentru meritele sale extraordinare în promovarea culturii italiene.


Concertul a fost condus de Maestrul Gian Luigi Zampieri, iniţiat în Loja Giorgio Asproni nr. 1049, jurisdicţionată Marelui Orient al Italiei şi condus de Marele Maestru Stefano Bisi. La eveniment au participat ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, oficialităţi ale statului român, reprezentanta Comisiei Europene la Bucureşti, Secretarul General al APMR, diplomaţi, oameni de cultură şi de afaceri din Italia şi România etc. Maestrul Zampieri a devenit cunoscut publicului român în ultimii ani graţie talentului său şi a colaborărilor sale cu orchestra Filarmonică George Enescu şi cu orchestra de Cameră Radio din România.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica