G. R. Edwards este noul Mare Maestru din Africa de Sud

luni, 25 august 2014

Cape Town, Africa de Sud. În data de 23 august 2014 a avut loc Ceremonia de Instalare a noului Mare Maestru al Africii de Sud, Prea Respectabilul G. R. Edwards. Vineri seara a avut loc un dineu al Marelui Maestru din Trecut cu șefii de delegații din străinătate, iar sâmbătă a avut loc Conventul și instalarea noului lider al Marii Loji din Africa de Sud.


Marile Loji din Anglia, Scoția și Irlanda reacționează după "Declarația de la Berlin"

Londra, Regatul Unit. Marile Loji din Anglia, Scoția și Irlanda au reacționat ca urmare a "Declarației de la Berlin". Cele trei Mari Loji au emis, ceea ce se poate numi Declarația de la Londra, un răspuns oficial Marilor Loji din Europa Centrală.


UGLE susține că singura Mare Lojă franceză care îndeplinește standardele de regularitate este Marea Lojă Națională Franceză - GLNF. Liderii Marilor Loji susțin că problema GLNF și cea a Confederației Masonice a Franței sunt două subiecte diferite și, ca arate, trebuie tratate diferit. De asemenea, se face apel la vechile principii ale Masonerie și afirmă că singura care poate decide dacă dorește să-și împartă sau nu jurisdicția, în acest caz, este GLNF. Fără acordul GLNF, nici Marile Loji membre ale Confederației și nici Confederația nu pot fi recunoscute.

Marele Cancelar al Marii Loji Naționale Franceze: Principiile de Bază ale Masoneriei Universale nu pot fi negociate

joi, 14 august 2014

Paris, Franța. Ca urmare a Declarației de la Berlin (document semnat de Marile Loji din Germania, Austria, Elveția, Luxemburg și Belgia), Marea Lojă Națională Franceză  a reacționat prin emiterea unei circulare mondiale la nivel de Mare Maestru și Mare Cancelar.


Marele Maestru Servel întreabă omologii săi din întreaga lume cum ar reacționa atunci când cineva ar încerca să impună un nou "peisaj masonic" în Jurisdicția lor, arătându-și indignarea cu privire la modul în care acționează cele cinci Mari Loji din Europa Centrală.

De asemenea, Marele Cancelar al GLNF atrage atenția omologilor săi din alte Jurisdicții că acest precedent periculos poate duce la destabilizarea diferitelor jurisdicții din lume, producând haos și afirmă că Principiile de Bază ale Masoneriei Universale nu pot fi negociate.

Reuniunea Masonică a Mercosur 2014

Buenos Aires, Argentina. În data de 23 august 2014 va avea loc Reuniunea Masonică a Mercosur, evenimentul fiind găzduit de Marea Lojă a Argentinei în localitatea Posadas din provincia Misiones. În cadrul acestei sesiuni vor avea loc intervenții ale membrilor Marilor Loji din Argentina, Uruguay, Paraguay și Brazilia.


Reprezentanții din Paraguay și Uruguay vor discuta despre Violență & Educație (din perspectiva masonică), cei din Argentina vor discuta despre Violență & Societate (din perspectiva masonică), iar cei din Brazilia despre Violență & Stat (din perspectiva masonică).

Templul Marii Loji din Liberia a fost închis din cauza virusului Ebola

sâmbătă, 2 august 2014

Monrovia, Liberia. Ca urmare a dezastrului produs de virusul Ebola în Africa de Vest (Liberia, Sierra Leon, Guineea), Masonii africani au început să adopte măsuri de prevenire a extinderii virusului. Astfel, Marele Maestru al Marii Loji a Liberiei a decis închiderea Marelui Templu Masonic din Monrovia încă din data de 28 iulie 2014.


Conform comunicatului oficial, în Templul din Monrovia nu vor mai avea loc Ținute, Inițieri sau alte activități și ceremonii specifice Masoneriei.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica