Anglia, Scoția și Irlanda prezente la Conventul GLNF

marți, 9 decembrie 2014

Paris, Franța. Statutul GLNF pe scena masonică mondială este clar, iar acest lucru a fost vizibil la Conventul Marii Loji Naționale Franceze care a avut loc la Paris. GLNF, a doua forță masonică din Franța (după numărul de Francmasoni) a realizat sâmbăta aceasta (6 decembrie) Conventul Anual la care au participat 47 de Mari Loji, în frunte cu Marea Lojă Unită a Angliei, Marea Lojă a Scoției și Marea Lojă a Irlandei.


La eveniment au participat și reprezentanții Marilor Loji din Brazilia, Albania, Slovacia, Ghana, Muntenegru, Cipru, Macedonia, Mauritius, Niger, Armenia, Camerun, Djibouti, Congo, Andorra, Maroc, Republica Moldova, Guinea, Croația, Burkina Faso, Madagascar, Rusia, Benin, Bulgaria, Togo, China (Taipei), Israel, Polonia, Portugalia, Coasta de Fildeș, Gabon, Spania, Cehia, Serbia, Turcia, Ungaria, Canada, Statele Unite ale Americii, Italia și România (care a fost reprezentată de Marele Maestru radu Bălănescu, Secretar Executiv al Conferinței Mondiale a Marilor Loji).

Reprezentanții Marilor Loji britanice (Marele Maestru al Scoției, Irlandei și Pro Marele Maestru al Angliei) au fost ovaționați la scenă deschisă. Marele Maestru Jean Pierre Servel a primit din partea Ducelui de Kent Medalia de Aur a Marii Loji Unite a Angliei.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica