Marile Loji Unite ale Germaniei și din alte 8 țări europene au recunoscut GLNF

luni, 9 februarie 2015

Paris, Franța. Marile Loji din Suedia, Finlanda, Norvegia, Islanda, Danemarca, Austria, Belgia, Estonia și Germania au recunoscut din nou Marea Lojă Națională Franceză (GLNF). Deciziile Marilor Loji scandinave au venit în contextul deciziei adoptate de Marea Lojă Unită a Angliei, acțiune ce a statutat realitatea GLNF.


Mai puțin așteptate au fost deciziile Marilor Loji Unite ale Germaniei, Marii Loji a Austriei și Marii Loji Regulare a Belgiei. Aceste Mari Loji, împreună cu Marile Loji din Elveția (Alpina) și Luxemburg au fost semnatarele Declarațiilor de la Basel, Bruxelles și Berlin, documente ce au încurajat Marea Lojă a Franței (GLdF) să spere la o recunoaștere internațională.

Decizia Senatului Marilor Loji Unite (31 ianuarie 2015) vine pe fondul eșecului GLdF și a Marelui Maestru Marc Henry de a promova, vota și promulga schimbările constituționale fundamentale necesare pentru demararea procesului de recunoaștere internațională și, de asemenea, pe fondul schimbărilor realizate în interiorul GLNF care au avut un real succes sub mandatul Marelui Maestru Jean Pierre Servel. Decizia Senatului a fost unanim votată.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica