Ritul Scoțian Antic și Acceptat: Anglia suspendă recunoașterea Franței

luni, 9 februarie 2015

Londra, Regatul Unit. În urmă cu o lună de zile (8 ianuarie 2015), Supremul Consiliu pentru Anglia și Țara Galilor a anunțat suspendarea recunoașterii Supremului Consiliu pentru Franța (SCplF). Decizia Supremului Consiliu de la Londra a avut efect imediat și presupune, printre altele, ca membrii Ordinului din Anglia să nu viziteze Lojile/Capitolele RSAA din jurisdicția SCplF. De asemenea, Membrii SCplF nu pot vizita Lojile/Capitolele Supremului Consiliu pentru Anglia și Țara Galilor.


Dată fiind poziția adoptată de actualul lider al SCplF (Jean-Luc Fauque, Președintele Confederației Supremelor Consilii Europene) cu privire la Marea Lojă Națională Franceză și având în vedere decizia Marii Loji Unite a Angliei, este de înțeles de ce Jurisdicția engleză a RSAA a hotărât să suspende relațiile cu Supremul Consiliu pentru Franța.

La fel de importantă a fost și lipsa reprezentanților Jurisdicțiilor de Sud și de Nord din SUA ale Ritului Scoțian Antic și Acceptat de la Conventul SCplF din decembrie 2014. Este foarte important de observat care vor fi reacțiile internaționale în urma deciziei adoptate la Londra și dacă și cum va fi primit Fauque la bienala Supremului Consiliu pentru Jurisdicția de Sud a Statelor Unite ale Americii (Washington D.C.).


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica