Eveniment istoric: Marele Maestru al Spaniei este noul Președinte al CMI

joi, 23 aprilie 2015


Madrid, Spania. În perioada 10-14 aprilie 2015 a avut loc Adunarea Generală a Confederației Masonic Inter-americane (fondată 14 aprilie 1947), eveniment organizat de Marea Lojă a Spaniei în Hotelul Auditórium din Madrid.

La reuniune au participat reprezentanții Marilor Loji din America Latină și Europa (membre ale CMI), precum și reprezentanți ai Marilor Loji din Europa, amintind aici pe Marele Cancelar al Marii Lojji Unite a Angliei, și Secretarul Executiv al Conferinței Mondiale a Marilor Loji, Radu Bălănescu (Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România). Un total de 51 de Mari Maeștri alături de 120 de demnitari a peste 50 de Mari Loji și Mari Oriente.

Acesta a fost un dublu eveniment istoric pentru cea mai veche, actică și mare organizație masonică regională din lume (CMI) pentru că a fost pentru prima oară în istorie când Adunarea Generală a avut loc în afara Americii Latine și pentru că, tot pentru prima oară în istorie, Președintele acestei confederații este un european: Oscar de Alfonso Ortega, Mare Maestru al Marii Loji a Spaniei. Secretariatul Executiv a fost preluat de Marele Maestru din Trecut al Boliviei.

La numai  47 de ani, Oscar de Alfonso a intrat în istorie pentru revitalizarea Marii Loji a Spaniei, pentru refacerea relațiilor cu Supremul Consiliu pentru Spania și pentru faptul că este primul european din istorie care ocupă funcția de Președinte al Confederației Masonice Inter-americane.





 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica