Marea Lojă Feminină din Portugalia a împlinit 18 ani

joi, 14 mai 2015

Lisabona, Portugalia. În data de 9 mai 2015 a avut loc a 18-a aniversare a Marii Loji Feminine din Portugalia. Cu ocazia acestui eveniment a avut loc și o conferință cu tema: "Masoneria în secolul al XXI-lea - Provocări etice în lumea actuală".


Invitatul de onoare la această reuniune a fost Marea Maestră a Marii Loji Feminine a Franței, Catherine Jeannin-Naltet. La conferință au participat și alte organizații din Portugalia: Marele Orient Lusitan, Dreptul Uman din Portugalia, Marea Lojă simbolică din Portugalia și Marea Lojă Regulară a Portugaliei (unica organizație recunoscută de Marea Lojă Unită a Angliei).

Marea Lojă Feminină din Portugalia a fost fondată în anul 1997 cu ajutorul Marii Loji Feminine a Franței. În prezent are 16 Loji, din care 9 în Lisabona, și este condusă de Marea Maestră Mery Ruah. MLFP a semnat 11 Tratate de Amiciție și Recunoaștere cu 11 Mari Loji/Oriente, dintre care 7 cu Marile Loji Feminine care compun CLIMAF: Franța, Elveția, Italia, Spania, Germania, Belgia și Turcia. 

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica