Marea Lojă Națională din România a sărbătorit 135 de ani de la fondare

miercuri, 26 august 2015

București, România. Marea Lojă Națională din România a sărbătorit în luna iunie 135 de ani de la fondarea Marii Loji Naționale Române în 1880. Cu această ocazie, MLNR a organizat o serie de evenimente pentru a marca momentul istoric.


Cu câteva zile înainte de Conventul Marii Loji a avut loc o ceremonie de decernare a Medaliei „Credinţă şi Virtute” oferită de MLNR pentru a mulțumi mai multor personalități și instituții pentru contribuția la binele poporului român. La eveniment au participat fostul președinte Emil Constantinescu, Șeful Cancelariei Prezidențiale (Dan Mihalache), Vicepremierul Gabriel Oprea etc. Medalia a fost conferită Președintelui Klaus Iohannis, Emil Constantinescu, Premierul Victor Ponta, actualul Ambasador al României la Washington (George Maior), Laura C. Kovesi (Șefa DNA), Șeful SRI etc.

La Conventul care a marcat 135 de ani de la fondare au participat delegații de pe toate continentele (Franța, Guatemala, Brazilia, Spania, Moldova, Rusia, Italia, Statele Unite ale Americii, Germania etc.) și un număr de peste 1000 de Frați.

De asemenea, cu această ocazie, a avut loc și un Comitet Executiv al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare (Marele Maestru al MLNR ocupând și funcția de Secretar Executiv). Ceremoniile au culminat cu decernarea Premiilor Galei MLNR, un eveniment devenit deja tradiție și care este găzduit anual de Ateneul Român.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica