Comisia de Recunoaştere recunoaşte unificarea Masoneriei regulare din Bulgaria

luni, 12 septembrie 2016

La începutul acestui an a avut loc Conferinţa Marilor Maeştri din America de Nord. În conformitate cu tradiţia acestui eveniment, a fost emis raportul anul cu privire la regularitate şi recunoaştere. În raportul de anul acesta se fac referiri la Marea Lojă din Georgia şi Marea Lojă Unită din Bulgaria. De asemenea, există şi informaţii suplimentare cu privire la Masoneria regulară din Quintana Roo (Mexic) şi Paraguay.

Georgia | Pe 14 martie 2015 a fost fondată Marea Lojă din Georgia cu ajutorul Marii Loji din Rusia. Marea Lojă din Georgia a cerut Comisiei de Recunoaştere să analizeze regularitatea sa, însă pe 22 februarie 2016 Marele Maestru al Rusiei a cerut Comisiei să amâne pronunţarea până la reuniunea din 2017, iar cererea a fost acceptată.

Bulgaria | Pe 20 iunie 2015 a fost ratificat procesul de unificare a Masoneriei regulare din Bulgaria. Marea Lojă Unită din Bulgaria este unica Mare Lojă regulară. Agenţia Masonică a anunţat că la ceremonia de unificare care a avut loc la Sofia (Hotel Marinella, ora 11:00) au participat delegații și Mari Maeștri din Germania, Austria, Rusia, Italia, Franța, Spania, Turcia, Elveția și Statele Unite ale Americii.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica