Marele Maestru al Spaniei dă naştere unei polemici în plin proces electoral

marți, 26 ianuarie 2010

Or.'. Barcelona, Spania. Masoneria spaniolă trece, din nou, prin momente pline de tensiune. Marea Lojă a Spaniei va organiza alegeri în următoarea perioadă, mai exact în luna martie a acestui an. După un an de la faimosul conflict în care era amestecat Marele Maestru, acum acesta este atacat şi denunţat pentru faptul că acele proorietăţi, cumpărate la acea vreme, au fost acum vândute.
Masonii îl acuză de faptul că acesta nu a primit aprobarea pentru a efectua o astfel de tranzacţie. Marele Maestru José Carretero a declarat pentru El Confidencial faptul că "ceea ce se spune este pe jumătate adevărat. În 2009, a avut loc o adunare şi era foarte clar faptul că a fost aprobată autorizaţia pentru a cumpăra şi vinde prorpietăţile. Au fost urmaţi toţi paşii legali şi am obţinut aproape 90% din voturi, pentru a putea realiza aceste operaţiuni imobiliare. Totul este clar". Pe lângă toate acestea Marele Maestru este acuzat de deturnare de fonduri.
Masonii care îl contestă spun că totul a reînceput pentru că se află în perioada electorală. Mai mulţi Fraţi doresc săcandideze pe 12 martie pentru funcţia supremă, iar acest lucru a dat drumul la speculaţii, mai ales că Marea Lojă Unită a Angliei a fost acuzată de intervenţionism în afacerile interne.
Trebuie să menţionăm faptul că Conventul a decis ca Jeronimo Saavedra să nu candideze pentru că nu deţinea suficiente voturi. Vorbim aici despre fostul Misnistru al Spaniei, în guvernul Zapatero.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica