José Antonio Ferrer Benimeli (Istoric al Masoneriei) a susţinut o conferinţă la Adunarea Anuală a Zonei a VI-a CMI din Lisabona

duminică, 10 octombrie 2010

Or.'. Lisabona, Portugalia. Istoric al Masoneriei, José Antonio Ferrer Benimeli a susţinut o conferinţă la Adunarea Anuală a Zonei a VI-a CMI din Lisabona, eveniment care a avut loc în luna septembrie a acestui an. José Antonio Ferrer Benimeli este unul dintre cei mai mari istorici ai Masoneriei din Spania; este profesot de Istorie Contemporană la Universitatea din Zaragoza.

José Antonio Ferrer Benimeli
Director
Centrul de Studii Masonice ale Masoneriei Spaniole

Istoricul şi-a început alocuţiunea prin a mulţumi celor prezenţi (Marilor Maeştri ai Marilor Loji ce compun Zona a VI-a CMI). Acesta a spuc că ştie că Masoneria se ocupă astăzi cu problemele de actualitate, dar că el va vorbi despre cum sunt văzute originile Masoneriei în prezent. A continuat prin a aminti cum a apărut prima Mare Lojă (1717) şi despre cine erau, de fapt, constructorii de catedrale. Istoricul a explicat principiile de susţin idealul masonic şi importanţa acestora în construcţia şi sustenabilitatea statelor. Istoricul spaniol a menţionat şi Libertatea de Conştiinţă, dar subliniind faptul că un Mason nu va fi vreoadată "un ateo estupido" (un ateu prost). Conferinţa a durat aproximativ 45-50 de minute.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica