Oficialii de la Sofia (Bulgaria) atacă Masoneria

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

În data de 8 noiembrie 2016 a avut loc o sesiune extraordinară a Consiliului (Consilium) Agenţiei Masonice, prezidate de Preşedintele Consiliului (Praesidens Consilium). Acesta a fost convocat de Preşedinte în urma unor repetate cereri de intervenţie publică cu privire la acţiunile anti-masonice ale Guvernului şi Legislativului de la Sofia, Bulgaria.

Consiliul Agenţiei Masonice a decis să invoce Art. 2 din Constituţie pentru a interveni public în favoarea comunităţii masonice naţionale bulgare, considerând acţiunile celor două instituţii ca injuste la adresa Masoneriei. Din păcate, date fiind condiţiile politice, niciun lider al Masoneriei din Bulgaria nu a avut vreo poziţie oficială cu privire la aceste acţiuni, chiar dacă rolul lor este acela de a apăra Ordinul.

Consiliul Agenţiei Masonice a hotărât ca în perioada următoare să ofere comunităţii masonice internaţionale o perspectivă asupra situaţiei reale din Bulgaria. Agenţia Masonică va prezenta declaraţiile anti-masonice ale parlamentarilor, ale unor miniştri şi foşti miniştri din Bulgaria, precum şi o serie de acte normative care-i obligă pe membrii Masonerie bulgare să-şi declare apartenenţa la Ordin.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica