ITALIA | Puterea, Masonii şi Guvernul

vineri, 16 decembrie 2011

Roma, Italia. Pe fondul mişcărilor sociale din Italia şi al scandalului legat de Masonerie şi guvernul lui Mario Monti, Gustavo Raffi, Mare Maestru al Marelui Orient al Italiei, a participat aseară la o emisiune televizată pe Rai 3, prezentată de Lucia Annunziata. În cadrul aceleiaşi discuţii a participat şi Secretarul PRI (Francesco Nucara), partidul ce are o lungă relaţie cu Masoneria din Italia.


Silvio Berlusconi declara zilele acestea faptul că Guvernul lui Monti nu va rezista. Pe baza acestor lucruri şi scandalul din Parlamentul Italian, Raffi vine să dea o notă de echilibru scandalului în care este implicat Premierul ţării.


Discuţia a avut ca subiect central titlul dintr-un ziar: "Prea mulţi Masoni în guvern". Nucara a încercat să explice care a fost rostul acestor declaraţii şi a subliniat faptul că nu este nicio problemă să recunoşti că eşti membru al Masoneriei.


Lucia Annunziata a afirmat faptul că citind ultima carte a lui Raffi, ea consideră că într-un fel a sosit momentul ca Masoneria să vină şi să ajute societatea aflată acum în dificultate. "Masoneria nu poate înlocui instituţiile (...)", a adăugat Gustavo Raffi. Conform lui Raffi, Masoneria trebuie să pună accent pe cultură, să se gândească la şcoală, "şcoala care trebuie să se regenereze".

Cu toate acestea, Gianluca Pini a continuat să afirme faptul că există o puternică legătură între Masonii şi Opus Dei. "Sunt puteri care ajung în Guvern, nefiind alese în mod democratic", a adăugat Pini, referindu-se la Masonerie şi Opus Dei.


Întrebaţi fiind câţi Masoni se află în Guvernul Monti, Nucara şi Raffi au refuzat să spună câţi sunt. Nucara a recunoscut totuşi că sunt câţiva, însă nu a dat niciun nume. "Sunt mai mulţi sau mai puţini Masoni decât în celelalte guverne?", a întrebat Lucia Annunziata, iar Nucara a recunoscut că sunt mai puţini.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica