Francmasoneria şi Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro (Brazilia, 2016)

vineri, 12 august 2016

Rio de Janeiro, Brazilia. Pe 5 august 2016 a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, eveniment organizat pentru prima oară în America de Sud (Brazilia). Istoria Olimpiadei moderne este strâns legată de Pierre de Frédy, Baron de Coubertin: Francmason, pedagog şi istoric francez, fondator al Comitetului Olimpic Internaţional şi fondator al Jocurilor Olimpice moderne.

Totalul Masonilor care vor fi prezenţi în Rio de Janeiro pe durata Jocurilor Olimpice variază între 16.500 şi 18.200. Brazilia are una dintre cele mai numeroase comunităţi masonice din lume, fiind şi cea mai mare din America Latină. Câteva date statistice arată că în organizarea Jocurilor Olimpice de la Rio au fost implicaţi (pe toate palierele de activitate) peste 3700 de Masoni, iar pe durata desfăşurării jocurilor numărul acestora depăşeşte 1200.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a fost marcată de simbolism: Rio de Janeiro a fost până în 1960 capitala Masoneriei braziliene, aici au fost iniţiate în Masonerie unele dintre cele mai mari personalităţi ale societăţii braziliene coloniale, imperiale şi republicane. De asemena, în timpul ceremoniei de deschidere a fost atrasă atenţia şi asupra încălzirii globale, iar planta aleasă a fost un mic arbust de acacia, unul din simbolurile importante ale Masoneriei Albastre. În termeni de simbolistică, Olimpiada din Brazilia a fost una mult mai săracă decât cea care a avut loc la Londra în anul 2012.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica