Adunarea Generală a IMNA în Valea România

luni, 31 august 2009

După ce a fost amânată de două ori, iar locaţiile schimbate, ultima decizie a fost luată, iar Adunarea generală a IMNA şi-a ţinut lucrările în Valea noastră. Agenţia de Presă Masonică din România a fost organizatorul acestui eveniment, sub atenta supraveghere a Înaltului Reprezentant IMNA, cel care a şi prezidat lucrările Adunării Generale a IMNA.

Delegaţiile masonice au sosit în capitala ţării noastre în data de 13 şi 14 august. Acestea au beneficiat de protecţia anonimatului, conform Principiilor IMNA, nefiind divulgate numele acestora, nici Hotelul la care au fost cazaţi ori itinerariul cultural parcurs în Bucureşti. În dimineaţa zilei de 14 august, imediat după sosirea ultimelor delegaţii, un convoi de maşini a părăsit Orientul. Până abia a doua zi nu a fost cunoscută locaţia în care a avut loc Adunarea Generală, din motive de securitate. Locaţia a fost ulterior dezvăluită, aceasta fiind Orientul Sinaia.

La lucrările Adunării Generale au participat masoni de pe trei contiente, din Emisfera de Vest şi cea de Nord, din state precum Statele Unite ale Americii, România, Brazilia, Mexic, Peru, Serbia etc.

Punctul culminant al Adunării Generale a reprezentat proiectul de politică externă pe zece ani, dat spre aprobare de către Fondatorul IMNA, cel care, chiar dacă a sosit în România, a refuzat să participe la lucrări şi să prezideze Adunarea Generală. Acesta a preferat să asculte conversaţiile dintr-o sală alăturată şi să îi delege Înaltului Reprezentant prerogativele Preşedintelui Adunării Generale. Vicepreşedinte a fost delegate şeful delegaţiei masonice a Diario Masonico, iar Secretar General al Adunării, pe atunci viitorul, Secretar General al APMR, domnul Ivan Stanescu.

În unanimitate a fost adoptat proiectul de poltiică externă, compus din opt volume considerabile. Totalul orelor dedicate dezbaterii proiectului a fost estimat la aproximativ 20 de ore. În cadrul lucrărilor au fost interzize înregistrările video, audio şi fotografiile, delegaţii fiind invitaţi să nu intre în sala Adunării Generale cu niciun fel de dispozitiv ce dispune de capacităţile sus menţionate.

Rezultatul cenzurat al acestor decizii va fi făcut public în lunile septembrie-octombrie, pe Monitorul Oficial al IMNA.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica