Cuvântul Fondatorului Agenţiei de Presă Masonică din România

luni, 31 august 2009

Prea Iubiţi membri ai Ordinului Masonic,
Dragii mei cititori,

Vă salut, din nou, cu cele mai frăţeşti sentimente! Agenţia de Presă Masonică din România îşi reia activitatea astăzi, 1 septembrie, 2009 era vulgară, după o absenţă considerabilă, cel puţin pentru tipul de activitate prestată. Dar acasta nu înseamnă că APMR a fost inactivă. Aş putea spune că a fost mai active decât în perioada normală de lucru.

Aceasta şi-a continuat activitatea prin închegarea unor importante relaţii cu câteva Obedienţe Masonice din străinătate, a realizat analizele-i masonice specifice şi a purtat corespondenţa obişniută.

Am avut deosebita plăcere să primim o veste ce ne-a îmbucurat foarte mult: APMR a apărut pe prima pagină a cotidianului mexican Noticorreo. Cu doar o săptămână înainte de acest eveniment, în cadrul Marelui Consiliu Masonic dintr-una din Văile din Mexic, în prezenţa Marilor Demnitari Masonici, precum Preşedintele Consiliului Masonic Mexican, membrii ai Supremului Consiliu, Marea Lojă Valle de Mexico etc, din acea Vale, a fost rostit mesajul de salut al Înaltului Reprezentant IMNA.

Sărind peste alte evenimente, voi ajunge direct la o altă reuşită, paradoxal, tot în Valea Mexic, acolo unde, în urma unor scurte negocieri, am primit aprobarea S.’.C.’. Mexic de a mediatiza cea de-a XXIX-a reuniune a liderilor de R.’.S.’.A.’.A.’. din Mexic.

Un alt eveniment a îl reprezintă intenţiile GLEG din Brazilia care a declarat, prin Consilierul de Presă, că doreşte a trimite lunar APMR toate buletinele oficiale ale Confederaţiei Masoneriei Simbolice din Brazilia pentru a le publica, în ciuda caracterului de ordin intern al acestor documente oficiale de analiză, lucru pentru care ne simţim profund onoraţi, ţinând cont de faptul că CMSB reprezintă cea mai mare structură masonică din America Latină, care reuneşte peste 100.000 de masoni, mare parte membrii de R.’.S.’.A.’.A.’.

Un eveniment la fel de important a fost şi Reuniunea IMNA 2009, organizată sub auspiciile APMR. Importanţa acestui eveniment a fost dată de faptul că au fost discutate politicile interne şi externe a peste 110 Obedienţe, Federaţii, Confederaţii şi structuri masonice la nivel mondial, toate acestea fără prezenţa la lucrări a acestora.

Doresc a aminti şi faptul că publicaţia de limbă franceză, Le Monde Maconnique, susţinută de noi, a început să capete un caracter internaţional, prin preluarea de informaţii de către unele Obedienţe şi Loji, din Europa, Canada şi Africa. Una din plăcutele surprize a sosit tocmai din Valea Elveţia (din motive de securitate internă nu se pot expune coordonatele masonice).

Nu înainte de a încheia această cuvântare, vreau să menţionez şi faptul că APMR a devenit cel mai important pion de politică externă a IMNA, dispunând de cea mai mare platformă media şi informativă, în afară de cea a IMNA, din spaţiul masonic virtual cunoscut astăzi. Ca dovadă a acestui faptul, am acordat dreptul Agenţiei de Presă Masonică din Brazilia şi din Mexic să folosească platforma noastră, iar în viitor, Agenţia de Presă Masonică din Italia şi Agenţia de Presă Masonică ********** va beneficia de acelaşi sistem preferenţial.

Închei aceste rânduri urând tuturor un an masonic mai calm şi prosper, şi fie ca Echinocţiul de Toamnă să nu aducă evenimente neplăcute.

Cu îmbrăţişări frăţeşti,

Fratele Fondator
Agenţia de Presă Masonică din România

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica