Poziţia Masoneriei Naţionale cu privire la reforma articolului 40 din Carta Magna

joi, 19 august 2010

În cadrul unei reuniuni care a avut loc în biroul Senatorului Republicii (Mexicane) Pedro Joaquin Coldwell, localizat în Torre Caballito pe Paseo de la Reforma din Ciudad de Mexico, la care au participat şi avocatul Sharon Cuenca, Secretariatul tehnic al comisiei, şi membrii Confederaţiei (Marilor Loji Regulare din Statele Unite Mexicane), Felipe Vitela Mora (Preşedintele Confederaţiei), Armando Alvarez Gonzalez (Preşedinte al Comisiei de Studii Economice, Politice şi Sociale), Rolando Manrique Saury, Rodolfo Samano, Mario Cabrera Gonzalez şi Ismael Acosta Garcia; Prea Respectabilii Mari Maeştri ai Marilor Loji din Yucatan, Guerrero, Coahuila şi Michoacan, în calitate de reprezentanţi ai organizaţiei ce grupează cele 30 de Mari Loji din entităţile federative ale ţării.



În această reuniune au fost abordate diferite puncte ale conceptului de "Stat Laic" (documentul anexat) şi a fost făcută o informare din partea Senatorului Joaquin, conform căreia în prezent există un consens între diferiţii senatori şi diferitele facţiuni parlamentare, dat fiind faptul că există şi alte iniţiative cu privire la separaţia Statului de Biserică. Se va menţiona faptul că se va reafirma caracterul laic al Republicii, cu toate că deja este, dat fiind faptul că aceasta este exprimată în Art. 3, 24 şi 130 din constituţie.


Senatorul Joaquin Coldwel, care este şi fost Guvernator al Statului Quintana Roo şi fost Ambasador al Mexicului în Cuba, a mulţumit Confederaţiei Marilor Loji pentru vizita efectuată la Senat pentru a-şi expune opinia cu privire la acest subiect atât de important.

Vă rugăm să primiţi un atent şi respectuos salut.

Confederaţia Marilor Loji Regulare
din Statele Unite Mexicane

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica