Senatul Braziliei aduce omagiu Masoneriei Naţionale

vineri, 20 august 2010

Or.'. Brasilia, Brazilia. Ziua Masonului (eveniment ce marchează sărbătoarea naţională a Masoneriei braziliene) a fost sărbătorită de Senatul Republicii Federative a Braziliei în sesiune plenară. La ora 10:59, Senatoarea Lúcia Vânia (PSDB-GO) a afirmat faptul că această instituţie centenară "de ţinută istorică, politică, socială şi culturală se exprimă prin intermediul oamenilor înrădăcinaţi în idealurile de libertate, fraternitate şi egalitate".

Lúcia Vânia
Senatoare de Goias

La ora 11:36, Senatorul Mozarildo Cavalcanti (PTB-RR) a adus un omagiu special Masoneriei şi a subliniat faptul că organizaţia a avut um mare rol "atât în toate luptele de emancipare a Braziliei de sub jugul portughez, în mişcările nativiste, în independenţă şi în unificarea şi consolidarea teritoriului brazilian, cât şi în planul idealurilor personalităţilor sale". Senatorul Cavalcanti a afirmat şi faptul că chiar dacă este con frăţie de bărbaţi: "femeile sunt participante active şi vitale în toate activităţile Masoneriei".

Mozarildo Cavalcanti
Senator de Roraima

La ora 11:48, Senatorul Geraldo Mesquita (PMDB-AC) şi-a susţinut discursul în plenul Senatului brazilian. "Misiunea Masoneriei încă este practica virtuţilor şi caritatea, ajutarea celor nefericiţi pentru a nu se întoarce în mizerie, restaurarea păcii spiritului şi a păcii celor neajutoraţi şi să ofere speranţe celor disperaţi", a declarat Senatorul Mesquita.

Geraldo Mesquita
Senator de Acre

La ora 12:16, Senatorul Adelmir Santana (DEM-DF) a declarat faptul că Masoneria are un important rol în formarea societăţii braziliene. Senatorul a făcut referire la valorile Masoneriei, la acţiunile sale sociale şi la preocuparea sa pentru societate în general. De asemenea, a cerut Masonilor să conştientizeze cetăţenii ţării în ceea ce priveşte participarea la alegeri.

Adelmir Santana
Senator de District Federal

La scurt timp după terminarea discursului senatorului Santana, au început discursurile liderilor Masoneriei naţionale. Marcos José da Silva, Mare Maestru General al Marelui Orient al Braziliei, a declarat faptul că "trebuie să avem conştiinţa să nu-i votăm pe cei care ne vor reprezenta doar că sunt colegi de clasă, că sunt prieteni sau că sunt elemente pe care le cunoaştem de la TV sau radio. Trebuie să îi alegem pe cei care realmente au ceva de oferit ţării".

Marele Maestru al Marii Loji din Districtul Federal, Juvenal Amaral, a susţinut faptul că trebuie ca tinerii să fie fie convinşi să se implice în viaţa politică a ţării. "Doar exerciţiul votului conştient va vor înlătura candidaţii care nu sunt implicaţi în decorul necesar exerciţiului funcţiei publice".

Preşedintele COMAB, Fratele Rubens Franz, a afirmat şi el faptul că poporul nu doreşte persoane corupte în puterea legislativă, executivă şi judecătorească.

Marele Maestru Naţional al Ordinului DeMolay, Wilson José Barbosa Júnior, a declarat faptul că programul Lei da Ficha Limpa este mai mult decât important în lupta împotriva corupţiei.

La ora 12:21, Senatorul Mozarildo Cavalcanti (PTB-RR) a anunţat închiderea sesiunii plenare dedicate omagierii Masoneriei.

Foto: Jose Cruz
Sursă: (Agência Senado) Senatul Republicii Federative a Braziliei

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica