Guy Arcizet mizează pe raţionamentul masonilor francezi

sâmbătă, 3 septembrie 2011


Paris, Franţa. Cu serenitatea recăpătată, Marele Orient al Franţei se pregăteşte de campania pentru alegerile prezidenţiale. Cu toate acestea, Guy Arcizet a declarat pentru Le Figaro faptul că "nu vom lua nicio poziţie şi în mod cert nu spunem cu cine să se voteze". În aceeaşi ordine de idei, Arcizet a mai adăugat şi faptul că "le vom cere republicanilor, de stânga şi de drepata, o filosofie politică reală, fără compromisuri".


Conform Le Figaro, "o relativă bunăvoinţă faţă de Sarkozy a însemnat şi realegerea sa". De asemenea, cotidianul francez vorbeşte despre neînţelegerile cu Arhiepiscopul francez şi reaminteşte faptul că Marele Orient al Franţei a adoptat "Carta Valorilor" care condamnă interferenţa religioasă în afacerile statului.

GOdF este concentrat asupra sărăciei, a excluziunii sociale, tinerilor (excluşi din dezbateri sau auziţi doar când sunt violenţi) şi asupra Europei (reluarea contactelor cu Marele Orient al Belgiei pentru a asigura un lobby în Comunitatea Europeană pentru valorile democratice). Astăzi, Marele Maestru va primi la Paris delegaţiile străine care vor sosi din întreaga lume pentru închiderea lucrărilor Conventului de anul acesta.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica