Confederaţia Masonică Inter-americană şi-a încheiat lucrările în Mexic

marți, 22 noiembrie 2011


Tijuana, Mexic. Mexicul a găzduit zilele trecute cel mai important eveniment masonic de la sfţrşitul acestui an. În prima zi a lucrărilor şi conform protocolului, au fost transmise mesajele autorităţilor civile şi ale liderilor organismelor masonice prezente la eveniment. De asemenea au fost stabilite mesele de lucru. Conform agendei oficiale, au fost dezbătute subiecte precum dezvoltarea democratică, solidaritatea socială, progresul social, justiţia socială, statul laic şi securitatea socială.


Într-un interviu acordat în exclusvitate Agenţiei de Presă masonică din România, Marele Secretar al Marii Loji din Baja California, Fratele Miguel Carreño Bahena, vorbea despre importanţa simbolisticii acestui eveniment şi despre importanţa apartenenţei Masonilor la o Mare Lojă Regulară recunoscută ca atare în toate forurile masonice internaţionale, inclusiv în Conferinţa Mondială a Marilor Loji Regulare. APMR aminteşte faptul că Marea Lojă din Baja California a semnat anul acesta la Bucureşti un Tratat de Recunoaştere cu Marea Lojă Naţională din România (MLNR) condusă de Prea Respectabilul Mare Maestru Radu Bălănescu.


În acelaşi interviu Marele Secretar vorbea şi despre universalitatea subiectelor dezbătute de Marii Maeştri şi despre faptul că justiţia şi securitatea socială sunt lucruri pe care Masoneria a căutat mereu să le îmbunătăţească.


Miguel Carreño Bahena a subliniat faptul că această reuniune pregătitoare pentru Adunarea Generală din 2012 din Brazilia a avut succes. Toate subiectele au fost atent analizat şi adoptate de Marile Loji prezente, respectându-se suveranitatea şi independenţa fiecărui membru. În final, acesta a definit CMI ca fiind un "constructor de societăţi".


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica