Marea Lojă a Indiei a sărbătorit Jubileul de Aur (50 de ani)

miercuri, 30 noiembrie 2011

New Delhi, India. Weekend-ul trecut Marea Lojă a Indiei a sărbătorit 50 de ani de la fondarea sa în 1961. Evenimenul a fost marcat de mai multe festivităţi comemorative la care au luat parte mai multe delegaţii masonice. Marea Lojă a Indiei a fost fondată pe 24 noiembrie 1961, fiind cea mai importantă Mare Lojă din Asia de Sud.

Cea mai notabilă prezenţă a fost cea a Fratelui David Kenneth Williamson (Asistent de Mare Maestru), reprezentantul Marii Loji Unite a Angliei. Fostul Preşedinte al Indiei (Abdul Kalam) a fost invitatul de onoarea al Marii Loji.

De asemenea au participat la eveniment delegaţii din mai multe ţări europene şi Thomas Jackson, Secretarul Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare. Fratele ASUDEO J. MASUREKAR a fost ales în funcţia de Mare Maestru.

Cu ocazia jubileului a fost lansat şi un timbru comemorativ cu elemente masonice. APMR aminteşte faptul că următoarea Conferinţă Mondială va fi organizată de Marea Lojă a Indiei, iar în 2014 de Marea Lojă Naţională din România.


Foto: Ajay Raina


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica