Preşedintele României vizitează astăzi NATO

luni, 30 ianuarie 2012

Bruxelles, Belgia. Peste câteva ore, Excelenţa Sa Preşedintele României va vizita Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord. După întrevederea cu Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, ambii vor susţine o conferinţă de presă comună.

Marele Maestru din Mozambic a realizat o vizită oficială în Brazilia

duminică, 29 ianuarie 2012

Belo Horizonte, Brazilia. Marele Maestru din Mozambic a fost primit de Marele Maestru din Minas Gerais (CMSB), Fratele Janir Adir Moreira. Ussumane Aly Dauto a vorbit omologului său brazilian despre actuala situaţie a Masoneriei din Mozambic şi despre programul de dezvoltare.


Marele Maestru Ussumane Aly Dauto a primit Medalia Mario Behring din partea Fraţilor brazilieni, una dintre cele mai importante distincţii acordate.


Secretarul General al NATO | Recepţia anuală pentru presă

joi, 26 ianuarie 2012

Bruxelles, Belgia. În mai puţin de o oră va începe recepţia anuală oferită de Secretarul General al NATO pentru reprezentanţii mass-mediei acreditaţi la NATO. Evenimentul va avea loc în Salon des ambassadeurs din cadrul sediului central din Bruxelles.


Anders Fogh Rasmussen va susţine o conferinţă de presă urmată ulterior de o recepţie oferită tuturor reprezentanţilor mass-mediei internaţionale.


EXCLUSIV | Adunarea Generală a CMI va fi găzduită de Brazilia

Brasilia, Brazilia. Evenimentul va fi găzduit de Marele Orient al Braziliei şi va avea loc în perioada 11-15 aprilie 2012 în capitala federală a ţării.


Conform Marelui Secretar General pentru Relaţii Externe al GOB (Tullio Colacioppo), unul din subiectele centrale ale dezbaterilor va fi Academia Inter-americană de Înaltă Studii Masonice.


Sarkozy se reuneşte cu Francmasonii la Élysée

miercuri, 25 ianuarie 2012

Paris, Franţa. Preşedintele francez Sarkozy a invitat ieri Francmasonii la Palatul Élysée. Acesta şi-a prezentat în faţa Masonilor francezi urările de bine. Marele absent al acestei reuniuni a fost Stifani, Marele Maestru al GLNF.


Pe de altă parte, Arcizet a boicotat ceremonia prezidenţială, explicând că preferă să stea departe de candidaţii pentru cursa prezidenţială din acest an, un lucru susţinut şi de ceilalţi oficiali ai Marelui Orient al Franţei. Arcizet a ţinut să precizeze că Sarkozy nu a organizat un astfel de eveniment în anii anteriori.


Philippe Deitz (GLRB) | Despre compatibilitate între creştinism şi Francmasonerie

Liège, Belgia. În această seară are loc la Universitatea din Liège o conferinţă despre Masonerie: "Întrebări şi compatibilitate între creştinism şi Francmasonerie".


Începând cu ora 18:00, Philippe Deitz (fost funcţionar public federal), membru al Marii Loji Regulare a Belgiei va vorbi despre compatibilitatea dintre Masonerie şi creştinism. Evenimentul este organizat de Grupul de etică socială al Uniunii Studenţilor Catolici din Liège.


Premierul italian Mario Monti: "nu sunt mason"

luni, 23 ianuarie 2012

Roma, Italia. După scandalul în care a fost implicat, Mario Monti, premierul Italiei, a declarat că nu este Mason şi că nu cunoaşte foarte multe lucruri despre Masonerie ("Nu ştiu prea bine ce este Masoneria!"), în ciuda faptului că a lucrat la Bruxelles, acolo unde Ordinul este recunoscut oficial ca asociaţie.


Ca urmare a declaraţiilor lui Monti, Marele Maestru Gustavo Raffi a avut o intervenţie în cotidianul Il Templo. "Oamenii Masoneriei au construit Italia. Trebuie să ni se vorbească cu respect", a replicat Raffi, indignat fiind de declaraţiile premierului italian.


Roma | Arhivele secrete ale Vaticanului se deschid

Lázaro Cuesta Valdés este noul lider al Supremului Consiliu din Cuba

duminică, 22 ianuarie 2012

Havana, Cuba. Cuesta Valdés este unul din liderii Societăţii Secrete “Abacuá” şi fondator al societăţii religioso-sincretice formate de Babalawos, intitulată “Comisia Organizatoare a Literei Anului”. Au existat zvonuri în Cuba conform cărora Cuesta Valdés conduce o societate (Abacuá) care urmează liniile guvernului castrist. De asemenea, a existat teama că alegerea lui Lázaro Cuesta Valdés ar putea duce la introducerea de practici religioase afro-cubaneze în ritualul masonic.


Adalberto Concepción González (noul Locotenent Mare Comandor) a fost Preşedintele Comisiei de Relaţii Externe a Supremului Consiliu din Cuba, comisie din care făcea parte şi Lázaro Faustino Cuesta Valdés.


Suveranul Mare Comandor din Cuba şi-a dat demisia

Havana, Cuba. Jesús Luciano Armada Pena, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu din Cuba şi-a dat demisia. Armada Pena şi-ar fi prezentat demisia în cadrul reuniunii anuale a Supremului Consiliu din Cuba din data de 14 ianuarie 2012.


Motivele invocate de acesta au fost vârsta înaintată şi afecţiunile cardio-vasculare pe care le are de ceva vreme. Lázaro Cuesta Valdés este noul Suveran Mare Comandor al Cubei şi Adalberto Concepción González Locotenent Mare Comandor. Reamintim faptul că Jurnalul Masonic a publicat în ediţia din 5 ianuarie 2011 o informaţie conform căreia exista pobilitatea ca Lázaro Cuesta Valdés să preia conducerea Supremului Consiliu din Cuba.


Hezbollah | Atac la adresa Masoneriei

miercuri, 18 ianuarie 2012

Beirut, Liban. Liderul Consiliului Juridic al Hezbollah (în traducere "Partidul lui Dumenezeu") a atacat dur Ordinul Masonic.


Sheikh Mohammad Yazbek a vorbit despre regimul Bush şi a acuzat Masoneria şi "sionismul internaţional" că ar controla Orientul Mijlociu şi că se fac responsabile de definirea tendenţioasă a libertăţii, democraţiei, binelui şi răului.


Thomas Jackson a suferit un accident vascular cerebral

Washington, Statele Unite ale Americii. Unul din colaboratorii APMR în Statele Unite a informat CAEx asupra faptului că Thomas Jackson a suferit un accident vascular cerebral. Momentan acesta se află în convalescenţă şi are toate şansele să se refacă cât mai repede.

Noiembrie 2011 | Thomas W. Jackson la Jubileul de Aur al Marii Loji a Indiei

Thomas W. Jackson este Secretarul Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare şi fost Mare Secretar al Marii Loji din Pennsylvania.


Marea Lojă din Victoria | Strângere de fonduri

marți, 17 ianuarie 2012

Melbourne, Australia. Marea Lojă din Victoria a organizat aseară un dineu pentru a strânge fonduri pentru Părintele Bob Maguire şi Les Twentyman. Banii strânşi vor ajuta tinerii defavorizaţi să-şi continue studiile pentru încă un an.

Parlamentul din Chile omagiază Masoneria naţională

Santiago, Chile. Parlamentul din Chile a omagiat Masoneria naţională cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea Lojii Orden y Libertad Nr. 3 din Copiapó. Evenimentul a fost marcat de o serie de discursuri din partea tuturor liderilor grupurilor parlamentare din Chile.


La eveniment au participat şi reprezentanţii Marii Loji din Chile: Luis Riveros Cornejo (Mare Maestru), Juan Carlos González (Mare Secretar General), Mario Cabezas (Mare Trezorier), Roberto Pliscoff (Mare Acoperitor Intern), Luis Álvarez (Venerabilul respectivei Loji) şi alţi Fraţi.

Sursă: Camera Deputaţilor din Chile


Guy Arcizet în Caraibe

Basse-Terre, Franţa. Pe 12 ianuarie, Marele Maestru al Marelui Orient al Franţei a ajuns în Guadelupa, în Caraibe, unde a efectuat o vizită de lucru.


Pe 13 ianuarie a avut o serie de întâlniri cu Prefectul, Primarul şi Consiliul Regional şi General, iar seara a participat la o conferinţă publică: "Actualitate şi Modernitate în Francmasonerie".

Sursa: Primăria Basse-Terre


José Moreno: "linişte şi cumpătare"

Lisabona, Portugalia. Marele Maestru al Portugaliei, José Moreno, a cerut Fraţilor Masoni să stea liniştiţi şi să dea dovadă de multă cumpătare. În scrisoarea emisă către membrii GLLP, Marele Maestru anunţă că va face declaraţii publice la momentul oportun.


Eva Joly la Marele Templu Masonic din Paris

Paris, Franţa. Eva Joly, candidata Partidului Ecologist din Franţa, va da curs în această seară unei invitaţii lansate de Marele Orient al Franţei de a participa la o dezbatere cu uşile închise asupra programului său cu care speră să câştige alegerile de anul acesta.

Secretariatul General face apel la calm, cumpătare şi responsabilitate civică

duminică, 15 ianuarie 2012

Bucureşti, România. În cursul acestei seri, Secretarul General al Agenţiei de Presă Masonică din România (APMR) a emis un comunicat prin care face apel la calm, cumpătare şi responsabilitate civică.


Agenţia de Presă Masonică din România va susţine mediatic sistemul de operaţiuni integrate al Poliţiei Militare din São Paulo

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Bucureşti, România. Agenţia de Presă Masonică din România va susţine mediatic sistemul de operaţiuni integrate al Poliţiei Militare din statul São Paulo (Operação Integrada Centro Legal). La cererea APMR, JORNAL MAÇÔNICO se va alătura acestei iniţiative.


Pe 13 ianuarie 2012, Secretarul General al APMR a decis să susţină mediatic sistemul de operaţiuni integrate al Poliţiei Militare din São Paulo. "Eu cred că prin această acţiune nu ajutăm doar Poliţia Militară şi societatea, ci şi Masoneria din statul São Paulo: Marea Lojă (CMSB) şi Marele Orient (GOB)", a declarat astăzi Secretarul General al Agenţiei de Presă Masonică din România.


Noua dimensiune pe care o capătă scandalul din Portugalia denigrează imaginea Ordinului nostru

vineri, 13 ianuarie 2012

Lisabona, Portugalia. "Noua dimensiune pe care o capătă scandalul din Portugalia denigrează imaginea Ordinului nostru", este declaraţia din această dimineaţă a Secretarului General al APMR. Acesta şi-a exprimat total dezaprobarea faţă de intenţiile meschine ale unor grupuri care doresc în mod special destabilizarea Ordinului portughez.


Noile dezvăluiri din presa centrală portugheză aduc în prim plan o nouă Mare Lojă, fondată recent şi care se "presupune" că este mult mai secretă decât celelalte. Până la această oră Marea Lojă Regulară a Portugaliei a acţionat conform conduitei masonice, un lucru demn e apreciat.


Un cardinal, şefi de servicii secrete, parlamentari şi fotbalişti sunt implicaţi în scandalul masonic din Portugalia

joi, 12 ianuarie 2012

Lisabona, Portugalia. Scandalul masonic care zdruncină Portugalia de o săptămână de zile capătă proporţii din ce în ce mai mari. Biserica Catolică, Parlamentul portughez, seriviciile secrete şi Parlamentul şi masoneria portugheză sunt doar câteva din instituţiile implicate în acest scandal.


În această seară, Jurnalul Masonic va publica, în exclusivitate pentru România, o amplă analiză asupra situaţiei fără precedent din istoria recentă a Portugaliei. Nume de politicieni, şefi de servicii secrete, parlamentari, preoţi, fotablişti etc., vor apărea în ediţia din această seară.


Link

Marele Maestru din Veracruz crede că actuala criza creşte numărul tinerilor care se sinucid

luni, 9 ianuarie 2012

Xalapa, Mexic. Marele Maestru din Veracruz crede că actuala criza creşte numărul tinerilor care se sinucid. Doctorul Luis Alberto García Leyton, Mare Maestru al Marii Loji Unite din Veracruz, a declarat faptul că "În Xalapa se sinucide minim un tânăr pe săptămână".


Acesta este rezultatul îngrijorător al unui studiu realizat împreună cu studenţii săi şi pe care presa a refuzat să-l publice. Studenţii Facultăţii de Medicină de la Universitatea din Veracruz au realizat acest studiu sub îndrumarea doctorului García Leyton.


Rubén Ballesteros este noul Preşedinte ale Curţii Supreme din Chile

Santiago, Chile. Magistratul Rubén Ballesteros a devenit noul Preşedinte al Curţii Supreme din Chile pe 6 ianuarie 2012. La ceremonia de instalare a participat şi Marele Maestru Luis Riveros Cornejo. Acesta a econfirmat puternica relaţie dintre Marea Lojă din Chile şi instituţiile republicane din ţara sa.


De asemenea, au participat Preşedintele Senatului, Preşedintele Tribunalului Constituţional, Procurorul General, Ministrul Justiţiei şi Preşedintele Camerei Deputaţilor.


Luís Montenegro este membru în Loja Mozart

miercuri, 4 ianuarie 2012

Lisabona, Portugalia. Luís Montenegro este mason, se arată într-o informaţie publicată de Jornal Maçônico şi citată de Agenţia de Presă Masonică Lusofonă.


Montenegro este un parlamentar portughez, membru al PSD, care face parte din Loja Mozart (Marea Lojă Regulară a Portugaliei) alături de Jorge Silva Carvalho, fostul director al Serviciului de Informaţii Strategice de Apărare.


Guvernul american refuză să permită Marelui Maestru din Cuba să intre în Statele Unite

Havana, Cuba. Masoneria Regulară din Cuba revine în atenţia presei după ce liderii Marii Loji din Cuba nu au primit viza pentru a intra în Statele Unite ale Americii unde urmau a dat curs unei invitaţii a Marii Loji din Florida.


Într-un articol semnat de José A. Pérez Gallo, din această dimineaţă, se vorbeşte despre faptul că Marele Maestru (José Ramón González Díaz) şi Marele Secretar (William Rojas Aguiar) al Marii Loji din Cuba nu au primit viza cerută pentru a intra în Statele Unite. Cei doi au fost indignaţi de decizia oficialilor americani, neînţelegând de ce nu li se permite accesul în Florida.

Acest eveniment vine pe fondul scandalului din martie 2011, atunci când Securitatea Partidului Comunist de la Havana recunoştea că fostul Marel Maestru Collera Vento este agent sub acoperire şi a fost folosit în acest sens pentru a conduce Marea Loja sub ordinele guvernului castrist.


Secretarul General al Agenţiei de Presă Masonică din România a decretat 2012 Anul Internaţional al Lusofoniei Masonice

luni, 2 ianuarie 2012

Bucureşti, România. După o îndelungată absenţă de pe scena masonică braziliană şi portugheză, Jornal Maçônico şi-a reluat activitatea zilnică.


Începând cu 1 ianuarie 2012, Secretarul General al APMR a decretat 2012 Anul Internaţional al Lusofoniei Masonice.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica