APMR şi relaţia sa cu CMSB - Confederaţia Masoneriei Simbolice din Brazilia

luni, 6 februarie 2012

În 2009, la doar câteva luni de la apariţia sa pe scena internaţională, APMR face primii paşi în afacerile externe în Brazilia. Stabilirea unei relaţii de colaborare cu GLEG şi cu cu Preşedintele CMSB de la acea vreme au fost importante pentru Agenţie şi s-au dovedit a fi relaţii de lungă durată.

Astfel, în perioada 11-16 iulie 2009, APMR devenea promotorul internaţional oficial al celui mai important eveniment anual din Masoneria Regulară din Brazilia. APMR promovează a 38-a Adunare Generală a CMSB în strânsă colaborare cu Marea Lojă din Goias al cărei Mare Maestru era şi Preşedinte al Confederaţiei.


Era pentru prima oară în istoria CMSB când lucrările Adunării Generale au fost transmise via internet în timp real în trei limbi: română, engleză şi spaniolă. de-a lungul timpului relaţia dintre GLEG şi APMR a fost întărită, devenind una strategică.

Gladston Charles Rezende Reis (consilierul Preşedintelui CMSB) a cunoscut o importantă ascensiune în cadrul Marii Loji, ajungând în prezent să ocupe funcţia de Mare Secretar de Presă al GLEG. Relaţia profesională dintre APMR şi GLEG a devenit cu timpul un model standard de colaborare internaţională aplicat de APMR la nivel mondial.

Pe 19 octombrie 2009, Marele Maestru GLEG a emis decretul 222/2008-2011 prin care recunoştea meritele APMR cu privire la promovarea CMSB şi a mai multor eveniment masonice din Brazilia. Pe 30 august 2010 APMR adoptă punctele 1 şi 3 din Declaraţia de la Belem, emisă de CMSB. Tot în 2010 Secretarul General al APMR a emis decretul prin care Gladston Rezende devenea Corespondent Internaţional al APMR pentru Republica Federativă a Braziliei.

În 2010 şi 2011 parteneriatul cu GLEG a fost menţinut şi APMR a promovat a 39-a şi a 40-a Adunare Generală a CMSB. În 2011 este aleasă o nouă conducere a CMSB, iar Secretarul General al APMR salută nouă echipă, angajându-se să menţină colaborarea şi în viitor, o gest salutate de Marele Secretar pentru Afaceri Externe al CMSB. Şi în 2012 APMR şi-a luat angajamentul de a promova Adunarea Generală a CMSb organizată anul acesta de Marea Lojă din Acre.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica