Mesajul Secretarului General adresat Comunităţii Masonice Naţionale din Mexic cu ocazia Bicentenarului Independenţei

joi, 16 septembrie 2010

Or.'. Bucureşti, România. Cu ocazia Bicentenarului Independenţei Statelor Unite Mexicane, Secretarul General al Agenţiei de Presă Masonică din România a transmis un mesaj întregii Comunităţi Masonice Naţionale din Statele Unite Mexicane.

Prea Puternice Suveran Mare Comandor
Prea Respectabili Mari Maeştri
Venerabili şi iubiţi Fraţi,

În acet moment de maximă importanţă istorică pentru naţiunea voastră şi pentru întreaga Comunitate Masonică Naţională din Mexic; în acest moment în care importanţa istorică a Masoneriei este marcată prin-un magn eveniment greu de uitat în anii ce vor veni, în calitate de Secretar General al APMR doresc a va aduce un omagiu în numele Agenţiei de Presă Masonică din România şi în numele meu personal.

Au trecut două sute de ani de la cel mai important eveniment din viaţa acestei mărţe naţiuni, două sute de ani de la naşterea statului suveran, liber şi independent Mexic. În mâinile voastre a stat naţiunea mexicană în momentul independenţei şi în mâinile voastre stă viitorul ţării şi al poporului mexican. Renaşterea Masoneriei naţionale în Mexic este un proces ce se intensifică zilnic, iar aceasta nu este altceva decât un motiv de bucurie pentru Masoneria Universală şi pentru Fraţii răspândiţi în Marea Jurisdicţie Masonică a Mexicului.

Evoluţia Masoneriei Naţionale şi perpetuarea Principiilor Universale ale Francmasoneriei au transformat Mexicul într-o adevărată naţiune masonică, în cel mai pur sens al cuvântului. Aţi demonstrat Comunităţii Masonice Internaţionale faptul că Masoneria poate schimba în bine cursul unei naţiuni şi aţi demonstrat faptul că, împreună, se poate construi un viitor mai bun, mai prosper şi mai pacific.

Cu această ocazie a celui mai important eveniment organizat vreodată în Mexic, consider că Masoneria Mexicană a renăscut şi, începând din acest moment, nu ne mai rămâne decât să continuăm munca începută de Fraţii Fondatori ai naţiunilor libere, suverane şi independente din secolele al 19-lea şi al 20-lea.

Primiţi vă rog întreaga noastră consideraţie pentru Ziua Naţională a Republicii Mexicane şi întraga noastră dragoste fraternă, un sentiment atât de cunoscut nouă, Francmasonilor.

Fraternalmente,

Secretar General
Agenţia de Presă Masonică din România


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica